UkraineInvest та Invest Qatar налагоджують співпрацю


UkraineInvest та Invest Qatar налагоджують співпрацю

Держава Катар та Україна ведуть потужний політичний діалог і вже користуються взаємовигідним економічним та торговим співробітництвом.
Торгівля між обома країнами посилилася після досягнення Україною домовленості з Катаром щодо відкриття внутрішнього ринку для української продукції. Зараз українські компанії можуть експортувати м’ясні продукти, такі як птиця та яловичина, а також молочні продукти, яйця та рибні продукти. Унаслідок цього в 2020 р. обсяг українського експорту до Катару зріс до 132 млн. дол. США, а загальний обсяг двосторонньої торгівлі товарами склав 140 млн. дол. США.


Катарські інвестиції в Україну зросли в кілька разів після того, як QTerminals, провідний катарський портовий оператор, переміг у конкурсі концесій для порту Ольвія в Миколаєві. Власне, це одна з найбільших прямих іноземних інвестицій в портову галузь України за роки її незалежності.

Однак існує значний потенціал для розвитку співпраці між двома країнами. З метою сприяння співпраці двох організацій-партнерів, UkraineInvest та Агентства із залучення інвестицій Держави Катар сьогодні відбулась онлайн-зустріч за участю Посольства України в Катарі та Катарсько-Української ділової ради (QUBF).


Ця зустріч поклала початок плідній співпраці між двома сестринськими організаціями та можливості обміну досвідом. Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач та головний виконавчий директор Агентства із залучення інвестицій Держави Катар шейх Алі Альвалід Аль-Тані поділилися своїм баченням щодо подальшої співпраці організацій. Зокрема, великий інтерес вбачається до галузей продовольчої безпеки, інфраструктури та кібербезпеки.

Під час жвавої дискусії, яку модерував Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Катар Андрій Кузьменко, було досягнуто домовленості, що наступними кроками буде підписання Меморандуму про взаєморозуміння між UkraineInvest та Агентством із залучення інвестицій Держави Катар, а також організація спільного заходу для катарського та українського бізнесу .

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube for more updates.