Якщо Bayer інвестує в Україну у такий непростий час, то й інші компанії можуть

Якщо Bayer інвестує в Україну у такий непростий час, то й інші компанії можуть

У квітні 2023 року компанія оголосила про інвестиції в розмірі 60 млн євро у виробництво насіння.

Про це Олівер Гірліхс, генеральний директор компанії Bayer в Україні, сказав під час свого виступу на галузевому форумі FIT for Ukraine Буковина: Переробка фруктів та овочів у Чернівцях.

“Задовго до початку війни компанія інвестувала близько 200 мільйонів євро в налагодження виробництва насіння кукурудзи на заводі в Житомирській області. Bayer є одним з найбільших інвесторів у регіоні. Її податки складають близько 25% бюджету місцевої громади. У 2022 році компанія вирішила продовжити інвестувати в розширення насінництва, а в квітні 2023 року оголосила про рішення збільшити ці інвестиції на 60 млн євро. Bayer  працює в Україні з 1992 року, і ми продовжуємо це робити і сьогодні. Ми хочемо задовольнити попит в Україні і надалі збільшувати експорт до ЄС“,  – підкреслив Олівер Гірліхс.

Мета форуму  – створення інформаційно-презентаційного майданчика для аграрних підприємств, висвітлення перспектив інвестування у галузь регіону, підвищення її конкурентоспроможності та експортного потенціалу для якнайшвидшого відновлення та розвитку української економіки. 

У заході взяли участь понад 700 великих та середніх підприємств області, представники уряду, фінансових організацій, інвестори, керівники торгових мереж та бізнесових кіл Буковини, для яких спікери заходу презентували аналітичні матеріали про стан сектору в регіоні, фінансові можливості та державні стимули для реалізації інвестиційних проєктів. 

У рамках форуму  також працювала EXPO-зона, де підприємства регіону представили свою продукцію та послуги. 

       Організатори:

  • UkraineInvest – урядовий офіс залучення та підтримки інвестицій
  • Чернівецька обласна військова адміністрація
  • Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

FIT for Ukraine – це серія інвестиційних форумів для бізнесу, зацікавленого у відновленні України. У 2023 році заходи FIT for Ukraine відвідало понад 7 000 людей з 65 країн світу.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.