В Україні створено проєвропейську систему захисту та супроводу значних інвестицій

В Україні створено проєвропейську систему захисту та супроводу значних інвестицій

Українська система захисту інвестицій базується на відповідному законодавстві та інституційній підтримці. Про це заявив в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко під час XI Міжнародних арбітражних читань пам’яті академіка І. Побірченка. Учасники заходу обговорили актуальні виклики та перспективи міжнародного арбітражу, зокрема у контексті залучення інвестицій в Україну. Серед основних тем – правова база захисту інвестицій в Україні, на основі законодавства про державний захист значних інвестицій.

Олександр Мельниченко підкреслив важливу роль комерційного арбітражу у підтримці інвестиційних проектів, а також розповів про діяльність UkraineInvest, яка залучає інвесторів та надає їм супровід – консультації та підтримку у взаємодії з державними органами для реалізації проектів із значними інвестиціями.

“Основний пріоритет команди UkraineInvest — сприяти залученню інвестицій та підтримувати значні інвестиційні проекти в ключових секторах економіки України. Законодавча основа цієї підтримки ґрунтується на Законі України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями». Ми допомагаємо українським інвесторам знайти партнерів і залучити інвестиції, а міжнародним партнерам – переконатися, що в Україні створено проєвропейську систему захисту та супроводу значних інвестицій”, – підкреслив в.о. виконавчого директора UkraineInvest.

Відповідно до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями», UkraineInvest супроводжує інвесторів у процесі формування заявки до Міністерства економіки, допомагаючи з підготовкою документів щодо фінансової спроможності, техніко-економічного обґрунтування проєкту тощо. 

Протягом останніх шести місяців, завдяки активній підтримці UkraineInvest, подано інвестиційні проєкти на загальну суму понад 290 мільйонів євро для визнання їх значними та отримання державної підтримки. Міністерство економіки схвалило дві заявки, а Уряд погодив підписання спеціальних інвестиційних договорів у сфері значних інвестицій. Ці угоди призведуть до залучення 96 мільйонів євро в економіку України та створення понад 200 нових робочих місць.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.