Уряд вніс зміни до статуту Експортно-кредитного агентства України (ЕКА), що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни

Уряд вніс зміни до статуту Експортно-кредитного агентства України (ЕКА), що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни

Новація стосується як іноземних інвестицій, так і українських компаній, які будуть вкладати кошти в українську економіку та розвивати експорт.

Рішенням Уряду статут ЕКА викладено у новій редакції. Це зроблено з метою приведення його у відповідність до Закону України № 3497-IX «Про внесення змін до Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків». 

Відтак, розширено завдання ЕКА щодо захисту українських експортерів від ризику фінансових втрат, повʼязаних з інвестиціями у створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, перестрахування. 

Для цього ЕКА дозволили залучати міжнародну фінансову допомогу від міжнародних та іноземних фінансових організацій, урядів іноземних держав, іноземних банків та експортних агентств.

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» засновано у 2018 році. Єдиним засновником та акціонером ЕКА є держава в особі Кабінету Міністрів України. ЕКА захищає українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов’язаних з виконанням контрактів ЗЕД, а також надає широкий спектр послуг, що дозволяють удосконалити кредитну політику українських експортерів та ефективно управляти своїми фінансовими потоками.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.