Уряд України та Європейський Інвестиційний Банк почали активну роботу над підготовкою нових фінансових угод

Уряд України та Європейський Інвестиційний Банк почали активну роботу над підготовкою нових фінансових угод

Очікується, що Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ) найближчим часом схвалить пакет підтримки енергетичного сектору України на суму 250 млн євро.

Крім того, заплановано низку потенційних спільних проєктів, зокрема тих, що спрямовані на забезпечення житлом громадян України.

Щодо поточних ініціатив – фінансування ЄІБ проєктів малого-середнього підприємництва із трьома українськими банками: “Укргазбанк”, “Прокредит Банк” та “Укрексімбанк”, а також підготовка до підписання Фінансової угоди між Україною та ЄІБ за проєктами “Впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112”. 

Європейський інвестиційний банк системно підтримує Україну у пріоритетних напрямах. Загалом обсяг ініціатив ЄІБ у державному секторі складає 26 проєктів обсягом 5,3 млрд євро.

Обсяг портфеля спільних проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці і сягає понад 7 млрд євро. З початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ у всіх напрямах – близько 2 млрд євро.

Фінансова підтримка Банку спрямовується на забезпечення пріоритетних потреб країни, у тому числі на відновлення критичної інфраструктури та відновлення енергосистеми.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.