Український електромобільний ринок стрімко розвивається – за останні 10 років загальна кількість електрокарів сягнула 100 000

Український електромобільний ринок стрімко розвивається – за останні 10 років загальна кількість електрокарів сягнула 100 000

За даними Укравтопром, частка електромобілів серед всіх імпортованих авто становить 18% і наздоганяє дизельні автівки (23%). Разом iз кількістю електричних авто, зростає і кількість швидкісних зарядних станцій.

Про це головна радниця виконавчого директора UkraineInvest Марина Китіна розповіла учасникам практичної конференції-діалогу “Charge Up! Ukraine-2024”, де виступила модераторкою та ведучою.

“Інфраструктура сьогодні щодня покращується. Плани, які нам дають оператори електрозарядних станцій наштовхують на те, що ми скоро наблизимось до європейських показників. Вже найближчим часом ми побачимо дуже великий приріст електрозарядної інфраструктури в містах і поза містами. Будуть розвиватися сполучення не тільки між містами мільйонниками, але й на менш популярних напрямках”, – підкреслила Марина Китіна.

Вона також поінформувала присутніх щодо законодавчої підтримки розвитку електромобільності з боку держави та залучення інвестицій в цю галузь.

Захід відбувся у рамках виставки GREEN EXPO 2024 та об’єднав понад 100 слухачів, яким представили результати опитування щодо розвитку зарядної інфраструктури в Києві,презентували новий порядок оренди місць для встановлення ЕЗС, програму компанії Епіцентр з розвитку мережі власних зарядних станцій під брендом Е1 тощо.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.