UkraineInvest оновив гайд “Державна підтримка інвестиційних проектів зі значними інвестиціями” 

UkraineInvest оновив гайд “Державна підтримка інвестиційних проектів зі значними інвестиціями” 

Команда UkraineInvest оновила гайд для потенційних інвесторів, котрі готові реалізувати в Україні інвестиційні проекти вартістю від 12 млн євро.

Гайд надає вичерпну інформацію про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями, а також про механізми доступу бізнесу до низки стимулів та пільг. 

Для створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні набуло чинності нове інвестиційне законодавство, що передбачає отримання державної підтримки для  інвестиційних проектів із значними інвестиціями , розмір капітальних інвестицій яких становить від 12 млн євро. Серед видів підтримки, що можуть бути надані  державою на користь інвестора, в обсязі  до 30% капітальних витрат (CAPEX) інвестиційного проекту, а саме:

  • пільги у вигляді звільнення від податку на прибуток, ПДВ та митних зборів при ввезенні нового обладнання для реалізації проекту;
  • компенсація витрат на будівництво об’єктів інфраструктури та підключення до інженерних мереж;
  • звільнення від сплати за втрати лісового господарства;
  • звільнення або зменшення плати за землю, яка може бути меншою за встановлену місцевими органами для інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Ці стимули сприяють активізації залучення інвестицій і розвитку стратегічно важливих галузей економіки України. Забезпечуючи інвесторам не лише фінансову підтримку, але й зручні умови для ведення бізнесу, держава доводить, що інвестиції під час війни – це реальність. Незважаючи на існуючі виклики, країна зберігає свій потенціал та перспективи для інвестиційного розвитку. 

Урядовий офіс UkraineInvest, як уповноважена установа з питань залучення та супроводу проектів зі значними інвестиціями, запрошує до співпраці українських та іноземних інвесторів, зацікавлених в Україні як у майданчику для успішної реалізації інвестиційних проектів.

“Державна політика підтримки значних інвестицій в Україні набуває нових форм. 4 жовтня цього року Уряд України схвалив підписання двох спеціальних інвестиційних договорів, а вже 11 жовтня було підписано перший з них між Першим віцепрем’єр-міністром — Міністром економіки України Юлією Свириденко та  генеральним директором агропромхолдингу «Астарта-Київ» Віктором Іванчиком. Це – важливий крок на шляху до формування сприятливого інвестиційного клімату в країні та практичне втілення інституційної спроможності UkraineInvest. Основний пріоритет команди UkraineInvest – сприяти залученню інвестицій та підтримувати значні інвестиційні проекти в ключових секторах економіки України”, – зазначив в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко.

Ознайомитись із гайдом можна за посиланням.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.