UkraineInvest і Посольство Італії в Україні домовились про стратегічну співпрацю для розвитку інвестицій 

UkraineInvest і Посольство Італії в Україні домовились про стратегічну співпрацю для розвитку інвестицій 

Італійський бізнес вивчає сектори для інвестування в Україні, не чекаючи завершення війни. Зокрема, італійські інвестори виявляють інтерес до інвестиційного клімату та можливостей в Україні.

Про це йшлося під час робочої зустрічі команди UkraineInvest з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Карло Формозою.

В.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко презентував італійській стороні:

  • українське інвестиційне законодавство та практику;
  • роль та місце урядового офісу UkraineInvest в інвестиційному правозастосуванні;
  • створені Україною інвестиційні стимули для значного інвестора;
  • умови та засоби підтримки і супроводу значного інвестора при підготовці та реалізації інвестиційного проєкта.

“Інвестиційне законодавство в Україні демонструє свою ефективність. Завдяки цьому механізму інвестори здобувають можливість реалізувати значний проєкт за менші кошти, фактично отримуючи “знижку” до 30% на реалізацію проєкту в Україні. Це надасть суттєву конкуренційну перевагу зацікавленим італійським інвесторам перед іншими гравцями ринку”, – підкреслив Олександр Мельниченко.

Сторони домовились про посередництво Посольства Італії в Україні для налагодження співпраці між UkraineInvest та італійським бізнесом та обговорили низку ініціатив для подальшого співробітництва. Це, зокрема:

  • формування інвестиційного запиту, що міститиме фідбек від італійських бізнесменів щодо пріоритетних секторів економіки;
  • надання італійській стороні всебічної аналітичної інформації щодо інвестиційних можливостей України; 
  • організація брифінгів UkraineInvest для італійських інвесторів з поясненням положень українського інвестиційного законодавства та практики;
  • утворення спільної робочої групи, що буде постійно діяти для розвитку інвестиційних відносин між Україною та Італією, обміну аналітичною інформацією про інвестиційний клімат, перспективні сектори та можливі бар’єри для інвестування;
  • організація спільного бізнес-форуму для презентації італійському бізнесу інвестиційних можливостей України;
  • розміщення інвестиційної зони UkraineInvest в приміщенні Посольства для промоції інвестиційного клімату серед італійського бізнесу.

“Ми готові співпрацювати з UkraineInvest у залученні та просуванні значних італійських інвестицій в економіку України”, – зауважив Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Карло Формоза. 

Економіка Італії є однією з найбільших в ЄС і восьмою за розміром у світі. У 2023 році обсяг італійських прямих іноземних інвестицій в Україну зріс на 11%.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.