UkraineInvest гарантує польському інвестору належний супровід значних інвестицій в Україні

UkraineInvest гарантує польському інвестору належний супровід значних інвестицій в Україні

Останні півроку команда UkraineInvest одночасно здійснює супровід значних інвестиційних проєктів на суму понад 2 млрд євро. З них, за сприяння UkraineInvest, до Мінекономіки метою визнання цих інвестицій значними та одержання передбаченої Законом державної підтримки вже подано проєктів на суму 232 млн євро. 

Інвестиційне законодавство в Україні демонструє свою ефективність. Завдяки цьому механізму інвестори здобувають можливість реалізувати значний проєкт за менші кошти, фактично отримуючи “знижку” до 30% на реалізацію проєкту в Україні. Це надає суттєву конкуренційну перевагу перед іншими гравцями ринку.

Про це в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко сказав під час конференції “Інвестиції під час повномасштабної війни –  перспективи Польщі та України. Економічна та регуляторна безпека”. 

Він також зазначив, що Закон про значні інвестиції передбачає низку вагомих преференцій для інвестора, зокрема: 

  • отримання в оренду земельної ділянки без проведення торгів; 
  • звільнення від сплати ввізного мита на нове обладнання; 
  • звільнення від податку на прибуток; 
  • компенсація будівництва інженерно-транспортної інфраструктури тощо. 

“Чи є в світі країна, яка 917 день війни бореться за свою незалежність у війні проти країни з ядерною зброєю і при цьому розбудовує свою інвестиційну політику, законодавство, практику, тим самим працюючи над відновленням країни? Єдиною у світі такою державою є Україна, яка виконала політичну волю Президента України і прийняла європейське за змістом інвестиційне законодавство та забезпечила функціонування інституційної складової значних інвестицій в особі UkraineInvest”, – зазначив Олександр Мельниченко.

На заході UkraineInvest також представив провідний експерт управління залучення та супроводження Назар Когут.

UkraineInvest дякує організаторам конференції, Польсько-українській господарчій палаті та Польському агентству інвестицій і торгівлі PAIH, за багаторічну плідну співпрацю, а також за те, що вони традиційно виступають майданчиком для двостороннього бізнес-діалогу між нашими країнами.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.