Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

The Superhumans Center отримав пакет страхування політичних ризиків на суму 25 млн доларів США від Міжнародної фінансової корпорації розвитку США (DFC).
Центр пропонує безкоштовне протезування, реабілітацію, хірургічне втручання та психологічну підтримку, несучи надію та зцілення для українського народу.
https://shorturl.at/klu35

OKKO інвестує 20-22 млн євро в energy storage потужністю 20 МВт.
Група ОККО інвестує 20-22 млн євро в установку зберігання електроенергії (energy storage) потужністю 20 МВт. Спочатку компанія планує надавати допоміжні послуги енергосистемі України та здійснювати її балансування. Очікуваний термін окупності – 7 років.
https://shorturl.at/imw46

ЄС остаточно схвалив чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро.
Це інструмент Ukraine Facility, який допоможе нашому уряду фінансувати дефіцит бюджету, збільшить інвестиції в нашу економіку та пришвидшить наше членство в ЄС.
https://shorturl.at/bemoy

ОЕСР допоможе з бенчмаркінгом інвестиційних стимулів відповідно до найкращих світових практик.
Мінекономіки та Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розпочали спільну роботу над аналізом наявних інвестиційних стимулів, а також започаткували обговорення шляхів удосконалення та впорядкування регуляторного середовища, пов’язаного з інвестиціями.
https://shorturl.at/vyDL2

Dragon Capital запустила у Львові індустріальний парк, який застрахував Світовий Банк.
Парк розташований у промисловій зоні Львова Рясне-2, на трасі М10, на відстані 60 км від КПП Краковець на кордоні з Польщею.
https://shorturl.at/aekpO

Україна отримала 760 млн доларів США гранту від Японії та Норвегії.
Кошти надійшли до українського бюджету через механізм Світового банку PEACE in Ukraine. Їх спрямують на покриття першочергових видатків держбюджету.
https://t.ly/3V5Y7

1 млн євро: 100 українських підприємств можуть отримати гранти від ЄС та Німеччини.
У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни.
https://t.ly/Ja8K-

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.