Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

45 млрд гривень виділяє Україна, щоб стимулювати розвиток вітчизняної промисловості.
Під час презентації політики “Зроблено в Україні” в Камʼянці-Подільському вперше в Україні на субрегіональному рівні, UkraineInvest разом з колегами з Комітету з питань економічного розвитку, Міністерства економіки України, Експортно-кредитного агентства та Ради бізнес-омбудсмена спільно з Кам’янець-Подільською міською радою презентували підприємцям та бізнесу Камʼянеччини нові можливості державної підтримки та допомоги.
https://t.ly/33f0J


Україна отримала 1,5 млрд євро перехідного фінансування від ЄС в рамках Інструменту Ukraine Facility.
Допомогу спрямовують на нагальні бюджетні потреби у соціальній сфері, а також реалізацію відновлення та реконструкції.
https://t.ly/FHoo5

Керівна рада Ukraine Investment Framework (UIF) погодила умови роботи інвестиційної складової Ukraine Facility від Європейського Союзу.
Ukraine Investment Framework відкриє бізнесу доступ до фінансування від міжнародних фінансових організацій та українських банків, які будуть підтримані з боку ЄС. Це можуть бути гарантії, змішане фінансування з кредитів та грантів, а також технічна допомога при підготовці заявок та доопрацюванні проєктів. Для досягнення цілей Ukraine Facility будуть розширені як вже існуючі програми, так і запущені нові. Перші з них будуть представлені на конференції з відновлення України у червні цього року.
https://t.ly/bhNbU

Український фонд Vesna Capital інвестував у шведсько-український стартап memoryOS.
Український інвестиційний фонд Vesna Capital оголосив про свою нову інвестицію в memoryOS, EdTech-стартап із Гетеборга, який має українське коріння.
https://t.ly/ZVofo


Фінансові інструменти для бізнесу від урядових та комерційних фінансових установ презентували у Варшаві під час ХIХ Міжнародного форуму “Українсько-польські бізнес-дні”.
Головна мета – сприяти плідному діалогу бізнесу та влади Польщі і України, розвитку партнерства між бізнес-середовищами обох країн та створенню прозорих та сприятливих умов торгово-інвестиційної співпраці та майбутньої відбудови України.
https://t.ly/kW8ir

Гайд для створення індустріальних парків доступний на офіційному сайті Міністерства економіки України.
Для учасників індустріальних парків законодавством передбачена низка економічних стимулів, зокрема, звільнення від податку на прибуток на 10 років за певним переліком видів діяльності за умови реінвестування не сплачених до бюджету коштів у підприємство; звільнення від імпортного ПДВ і мита на обладнання за переліком кодів УКТЗЕД, за умови що таке обладнання буде використовуватися учасником виключно на території індустріального парку без права передачі в оренду та продажу.
http://surl.li/svfyz

Український ШІ-стартап Byne залучив 13 млн грн інвестицій від британського фонду.
Byne, зареєстрований у Великій Британії, також активно працює на ринку США. Хоча значна частина команди базується в Україні, стартап був заснований 2022 року як волонтерський проєкт для створення захищеної інфраструктури для розгортання великих мовних моделей (LLM) для партнерів у Силах оборони України.
http://surl.li/szfyv

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) включила до списку ненадійних інвестиційних проєктів ще 14 кейсів.
В НКЦПФР нагадали інвесторам про значні ризики, пов’язані з інвестування через осіб, діяльність яких на території України жодним чином не регулюється, а також осіб, що вказують недостовірну інформацію про ліцензовану та нібито офіційну діяльність у країнах із розвиненими фінансовими ринками.
http://surl.li/szfzd

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.