Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Між Україною та Європейським Союзом підписано угоду, яка регулює отримання грантової допомоги в рамках Ukraine Facility у розмірі 5,27 млрд євро протягом наступних чотирьох років.
Уряд України фіналізував домовленість між Україною та ЄС в рамках Ukraine Facility. Підписання Угоди щодо залучення грантової підтримки протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки. Це остання угода яка необхідна, щоб повністю запустилася програма Ukraine Facility.
http://surl.li/qhgqxl

В Україні з’явилися три нові індустріальні парки.
Близько 4,5 тисяч нових робочих місць буде створено завдяки роботі трьох нових індустріальних парків у Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях. Рішення про включення парків «КОВЕЛЬ ПОРТО», «Добросин» та «ГРІН ЛАКТІК» до Реєстру індустріальних парків Уряд ухвалив на засіданні 5 липня 2024 року.
http://surl.li/gdoniw

Понад 1000 компаній вийшли з росії, але не всі зупинили бізнес.
Деякі з компаній заявили про повний вихід і згорнули діяльність, інші – лише призупинили свій бізнес, або лише відмовились від запланованих інвестицій, частина – продовжує роботу в звичайному режимі.
http://surl.li/cozcdr

Нова фінансова угода з Європейським Інвестиційним Банком дозволить залучити 100 млн євро на відновлення українських громад.
Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) та знаходиться в процесі ратифікації. Підтримка ЄІБ буде зосереджена на таких сферах:

  • відновлення об’єктів муніципальної інфраструктури, зокрема школи (включаючи заходи з реформування системи шкільного харчування) та заклади охорони здоров’я;
  • проєкти із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб;
  • об’єкти інфраструктури в сферах водопостачання, водовідведення та теплопостачання.
    http://surl.li/ztcpbo

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.