Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Перший інвестиційний проєкт пройшов оцінку та отримав висновок Міністерствa економіки України про доцільність.
Готується спеціальний інвестиційний договір та незабаром розпочнеться процедура його погодження. Супровід проєктам надає UkraineInvest.
http://surl.li/mtgoip

UkraineInvest у співпраці з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України візьме участь у залученні та супроводі інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в будівництві сміттєобробних заводів на Київщині, Івано-Франківщині та у Закарпатській області.
Відповідні домовленності сторони підкріпили, підписавши Меморандум про співробітництво. За попередніми підрахунками, створення мережі сміттєобробних заводів Україні забезпечить інвестування в Україну понад 4-5 млрд євро, а виконання Водної рамкової директиви та реалізації всіх запланованих заходів у найближчі шість років – ще 8 мільярдів євро.
http://surl.li/zgtxkc

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив Україні транш у 2,2 млрд доларів США з передбачених Програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 16 млрд доларів США.
Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми.
http://surl.li/nokaaz

UkraineInvest підготував план дій для налагодження інвестиційного партнерства між Україною та Іспанією в рамках роботи Змішаної Міжурядової українсько-іспанської Комісії з економічного і промислового співробітництва.
Під час засідання іспанська сторона підтвердила, що розширює підтримку України через надання доступу до іспанських державних фондів відновлення – це 50 млн євро у партнерстві з IFC на підтримку українського приватного сектору, зокрема, малого та середнього бізнесу та додатковий мільйон євро у вигляді грантів.
http://surl.li/uyweej

Український стартап Bluedot залучив 600 000 доларів США інвестицій при оцінці в 5 млн доларів США.
Серед інвесторів – United Angels Network з України. Bluedot — це розширення для Google Chrome на основі ШІ для створення нотаток зустрічей Google Meet. Серед клієнтів стартапу – The New York Times, Etsy, UserTesting, SalesForce та інші.
http://surl.li/skgccx

USAID анонсувало програму страхування від воєнних ризиків для малого та середнього бізнесу.
Надані гранти використовуватимуться для зниження вартості страхових продуктів для кінцевих страхувальників. Загальний бюджет грантової програми складає 1 млн доларів США. Метою грантової програми є розвиток страхового ринку України та підвищення стійкості ММСП до воєнних ризиків за допомогою новітніх страхових продуктів. Завдяки їм підприємства зможуть знизити ризики при реалізації інвестиційних проєктів. У першу чергу йдеться про ризики, що пов’язані з втратою або пошкодженням майна внаслідок агресії з боку росії. Це допоможе ММСП залучати додаткове фінансування, створювати нові робочі місця та нарощувати обсяги продажів.
http://surl.li/apchej

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.