Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Україна отримає суттєве фінансування від Республіки Корея на розвиток інноваційних економічних проєктів.
Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Посол Кореї в Україні Кім Хьонг Те підписали Угоду стосовно кредитів від Корейського Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF). Відповідно до підписаної Угоди Україна або суб’єкт господарювання – резидент України, що отримав державну гарантію, має право залучити довгострокові кредити під низькі відсотки від Експортно-імпортного банку Кореї через Фонд економічного співробітництва та розвитку (EDCF). На першому етапі такі кредити можуть бути залучені на постачання обладнання. А з 2025 року буде можливість залучати інфраструктурні кредити на відбудову
https://t.ly/2i_96

ЄС розпочав переговори про вступ з Україною та Молдовою.
Після завершення переговорів про вступ до ЄС Україна буде в трьох кроках до повноправного членства в ЄС: висновок Єврокомісії про успішне завершення переговорів та досягнення Україною відповідності критеріям вступу; рішення про підписання Угоди про вступ України до Євросоюзу; ратифікація Угоди парламентами держав-членів ЄС і набуття Україною повноправного членства в Євросоюзі.
https://t.ly/ifu8T

Український стартап Ability AI залучив 1,1 млн доларів США інвестицій.
Кошти були залучені у pre-seed раунді, завдяки якому оцінка компанії досягла 10 млн доларів США. Ability AI, заснований у вересні 2023 року, розробляє «ШІ-маркетолога» для підтримки малого та середнього бізнесу. Наразі продукт перебуває на стадії закритого бета-тестування, а його повний запуск заплановано на кінець 2024 року. Раунд фінансування очолив український фонд SMRK.
https://t.ly/aC3_P

ЄС випустить облігації на 65 млрд євро: частину залучених коштів виділять Україні.
Надходження від облігацій ЄС фінансуватимуть виплати в рамках NextGenerationEU та інших політичних програм, включно з виплатами Україні за програмою Ukraine Facility.
https://t.ly/4d-pB

В Україні стартував курс Experiment 1.01 для підприємців, в рамках конкурсу підприємці можуть отримати 5 тисяч доларів США на розвиток бізнесу.
Це безкоштовна освітньо-грантова програма для підприємців, які заснували своє підприємство після 2022 року або мають намір запустити стартап. Учасники курсу разом з менторами розроблять бізнес-проєкти, і під час фіналу буде обрано 5 переможців, кожен із яких отримає грант у розмірі 5 тисяч доларів США на підтримку свого бізнесу.
https://t.ly/CEVhn

Шведська Business Sweden відкрила офіс у Києві.
Організація допомагає шведським компаніям успішно працювати за кордоном та присутня більш ніж на 40 міжнародних ринках.
http://surl.li/iodcbw

ЄС схвалив перший транш в 1,4 млрд євро допомоги Україні з доходів від заморожених активів рф.
Країни – члени ЄС схвалили перший транш військової допомоги Україні приблизно в 1,4 млрд євро, які виділять із доходів від заморожених активів рф. Кошти виділяються з Фонду допомоги Україні (UAF), проте раніше Угорщина блокувала виділення.
http://surl.li/yaeynb

В Україні запустили грантову програму на 480 тисяч євро для малого та середнього бізнесу.
Міністерство економіки України разом з ЄС та урядом Німеччини дали старт новій грантовій програмі на 480 тисяч євро, в рамках якої 12 малих та середніх підприємств зможуть отримати фінансування до 40 тисяч євро на розвиток власного експорту та інновацій та консультаційну підтримку від експертів. Претендувати на отримання грантів можуть українські бізнеси, які створюють продукти або послуги з фокусом на експорт або інновації.
http://surl.li/kfmefl

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.