Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

У травні ВВП України виріс на 3,7% – попри негативні чинники економіка продовжує зростання.
У підсумку за січень-травень 2024 р. зростання ВВП оцінюється на рівні 4,3% [±1%] у порівнянні з таким само періодом минулого року.
http://surl.li/uqnbk

DFC розширила інструменти страхування від воєнних ризиків та оголосила про нові програми страхування політичних ризиків в Україні.
Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) повідомила про новий пакет фінансування, який включає в себе операції зі страхування політичних ризиків для України на суму понад 350 млн доларів США. Угоди зі страхування політичних ризиків включають програму перестрахування на суму 50 млн доларів США, організовану Aon і розповсюджувану ARX, українською дочірньою компанією Fairfax Financial Holdings Limited, для створення портфеля полісів страхування від воєнних ризиків для компаній, що працюють в Україні, і для підтримки ARX в розширенні пропозиції зі страхування від воєнних ризиків в Україні.
http://surl.li/uqmxw

Україна отримає 109 млн доларів США грантового фінансування в рамках проєктів Світового банку з відновлення та підтримки енергосектору.
Світовий банк виділяє додаткове грантове фінансування 47 млн доларів США для проєкту з відновлення енергозабезпечення в зимовий період і постачання енергоресурсів (Re-PoWER).
http://surl.li/uqmyc

Уряд України розширив дію програми «5-7-9» на низку проєктів із генерації.
Тепер доступні кредити можна буде отримати на будівництво та облаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок.
http://surl.li/uqmyo

DFC і Proparco нададуть по 50 млн доларів США ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України.
Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) і компанія Французького агентства розвитку (AFD) Proparco планують розділити ризики з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) з торговельного фінансування України наступного року на суму 100 млн доларів США. Обидві організації мають намір надати до 50 млн доларів США кожна у вигляді гарантій поділу ризиків для підтримки експорту та імпорту найважливіших товарів. Ця угода ґрунтується на плані, розробленому торік фінансовими інститутами розвитку для співпраці в галузі спільного інвестування в приватний сектор України.
http://surl.li/uqmyw

Європейський Інвестиційний Банк запускає кредитну програму для українських малих і середніх підприємств загальним бюджетом понад 1 млрд євро.
Група ЄІБ є основним інвестиційним партнером України. Від початку війни фінансова структура вже надала понад 2 млрд євро на нагальні потреби – для відновлення національної інженерної та соціальної інфраструктури, енергетичних об’єктів, підтримки бізнесу, особливо малого та середнього.
http://surl.li/uqmzb

Radix Ventures анонсує перший раунд фінансування свого фонду в розмірі 41 млн євро.
Фінансування відбулось за значної підтримки Європейського інвестиційного фонду, PFR Ventures та групи приватних інвесторів.
http://surl.li/urbcg

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.