Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

На Конференції з відновлення партнери пообіцяли надати Україні майже 260 млн євро на відбудову.
100 млн євро із цієї суми виділяє Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Ці гроші спрямують на продовження державної української програми «єВідновлення». Крім того, на теренах конференції домовилися про 185 млн євро на відновлення та розвиток охорони здоров’я; укладення угоди між Україною та Банком розвитку Ради Європи на 100 млн євро; виділення 100 млн євро на модернізацію соціальних послуг та відбудову критичної інфраструктури від Європейського інвестиційного банку.
http://surl.li/umbpl

ЄС запустив Ukraine Investment Framework: підписано перші гарантійні угоди на 1,4 млрд євро.
Нові угоди складаються з 1 млрд євро кредитних гарантій і 400 млн євро змішаних фінансових грантів.
http://surl.li/umbpn

Представники провідних світових компаній та бізнес-асоціацій з США, Канади, Великої Британії, Норвегії, країн ЄС та України, які зацікавлені інвестувати в українську економіку, створили Консультативну раду бізнесу.
До складу Консультативної ради бізнесу увійшли майже два десятки керівників провідних світових компаній та бізнес-асоціацій з різних країн — США, Канади, Великої Британії, Норвегії, країн ЄС та України. Зокрема серед є такі, як McDonald’s, Siemens Energy, Kawasaki Heavy Industries та Lloyd’s of London, Genesis, Northrop Grumman International, Orange Polska, Inditex, Canadian Imperial Bank of Commerce, Egis, Confindustria, VNO-NCW, Конфедерація промисловості та роботодавців Нідерландів, Норвезька конфедерація підприємств, Business Sweden.
http://surl.li/umbps

Молочна компанія «Волошкове поле» інвестувала 1,6 млн євро в нову лінію.
На ПрАТ «Юрія» запустили в роботу нову сучасну лінію з виробництва глазурованих сирків. Литовська автоматизована лінія “PAKMA” дозволить виготовляти додаткові 4 тисячі сирків щогодини. І дозволить підвищити потужність виробництва глазурованих сирків на 40%. Ця масштабна інвестиція була запланована в рамках модернізації ПрАТ «Юрія» на 2024 рік, і є свідомим рішенням в такий нелегкий для країни час.
http://surl.li/umbpw

Vitagro залучає 110 млн євро інвестицій для збільшення потужностей свого біометанового заводу.
Інвестиції компанія спрямує у розвиток біометанового заводу на Хмельниччині та збільшить його потужності на 5 млн куб. м на момент початку виробництва біометану.
http://surl.li/umbqa

VEON та «Київстар» збільшили інвестиційні зобов’язання в Україні до 1 мільярда доларів США.
VEON через свою дочірню компанію “Київстар” планує збільшити зобов’язання з відновлення цифрової інфраструктури України до 1 млрд доларів США протягом п’ятирічного періоду з 2023 до 2027 року. Кошти спрямують на інвестиції в мережеві й цифрові сервіси, включно з потенційним придбанням або розвитком нових активів, соціальними внесками й партнерськими відносинами.
http://surl.li/umbqh

В Україні запрацює представництво французької групи AFD для фінансової підтримки українських підприємств.
Україна та Франція підписали Угоду про створення та діяльність Французького агентства з питань розвитку, Товариства сприяння та участі в економічному співробітництві (PROPARCO) та організації Expertise France в Україні, які входять до групи AFD.
http://surl.li/umbqo

Українські та японські компанії підписали 23 меморандуми про економічну співпрацю.
Угоди стосуються інфраструктури, енергетики, агросектору, безпілотних технологій, доступного житла, переробки сміття, охорони здоров’я, реабілітації та протезування. Проєкти отримають технічну допомогу від Японії через UNIDO на суму 188 млн євро. Планується реалізація 30–40 проєктів із грантами до 10 млн доларів США на проєкт. Уряд України та UNIDO оголосили конкурс пропозицій для японських компаній.
http://surl.li/umbqy

Після початку широкомасштабного вторгнення тайванська компанія Acer збільшила свою частку на українському ринку до 20%.
Основним бізнесом компанії в Україні залишаються ноутбуки, зокрема лінійки Nitro та Predator. Також в Україні Acer займає провідні позиції на ринку проєкторів та моніторів.
http://surl.li/umbrg

43% німецьких компаній в Україні планують нові інвестиції.
Попри війну німецькі компанії, що працюють в Україні, оптимістично оцінюють економічну ситуацію в нашій країні. 43% німецьких фірм в Україні планують нові інвестиції, заявила міжнародна аудиторська компанія KPMG з посиланням на дані опитування, проведеного спільно з Німецько-українською торгово-промисловою палатою у квітні та травні серед 142 компаній.
http://surl.li/umbrj

Українським експортерам доступний безкоштовний доступ до SAP Business Network.
Платформа робить українські продукти видимими для сотень тисяч покупців у всьому світі. Для того, щоб стати постачальником в бізнес-мережі, не потрібно бути клієнтом SAP, процес приєднання є простим за допомогою створення стандартного облікового запису.
http://surl.li/umnnf

Співзасновники Uklon інвестували 200 тис. доларів США в українського розробника дронів Buntar Aerospace.
На початку року було створено інвестфонд із коштів фаундерів, отриманих як дивіденди з прибутку Uklon. Загальний розмір фонду 2 млн доларів США. Мета – інвестиції в defense-tech стартапи, технології та продукти, які наближають перемогу України.
http://surl.li/umbrn

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.