Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Уряд України затвердив новий Порядок надання державного стимулювання створення та функціонування індустріальних парків.
Він передбачає надання коштів на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріальних парків, а також компенсацію за приєднання до інженерно-транспортних мереж.
http://surl.li/ugcjg

Експортно-кредитне агентство України почало приймати заявки на страхування прямих інвестицій та інвестиційних кредитів для банків від воєнних та політичних ризиків.
Відтепер можна застрахувати прямі інвестиції та дивіденди, якщо вони пов’язані з експортом.
https://t.ly/fUdm8

Від початку повномасштабної війни Україна залучила понад 85 млрд доларів США зовнішнього фінансування.
2024 року Україна отримала від МВФ уже 880 млн доларів США і розраховує отримати ще 4,5 млрд доларів США бюджетної підтримки. Також з боку Європейського Союзу в рамках реалізації Ukraine Facility на цей рік заплановано надання 16 млрд євро. Крім того, триває робота зі США щодо отримання близько 8 млрд доларів США бюджетної підтримки.
https://t.ly/bQPJS

Австрія виділяє 500 млн євро на страхування експорту та інвестицій в Україну через OeKB на п’ять років.
Міністерство фінансів Австрії та австрійське експортне кредитне агентство OeKB (Oesterreichische Kontrollbank Aktiengesellschaft) із середини травня починають приймати заявки на страхування експорту та інвестицій в Україну коштом спеціального фонду для України, створеного Мінфіном в OeKB завдяки закону про бюджет.
https://t.ly/-Dj8L

Проект USAID «Інвестиції в сталий розвиток міст» оголошує про початок прийому грантових заявок для збільшення фінансування МСП в Україні.
Загальний обсяг програми становить 25 мільйонів доларів США. До участі у програмі запрошуються фінансові партнери приватної форми власності, а саме банки, небанківські фінансові установи, консалтингові компанії, інвестиційні фонди, фінтех-компанії, постачальники виробничих ресурсів, інші посередники, юридично зареєстровані в Україні.
http://surl.li/ugcui

ЄБРР інвестує 300 млн євро в підтримку енергосектору України.
Державні енергокомпанії зможуть витратити кошти на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури.
https://rb.gy/csihtl

Український ШІ-стартап Portal.ai залучив 5 млн доларів США інвестицій.
Інвестиції були залучені від StratMinds VC, AGI House Ventures, Rocky Yu, BBQ Capital, Nemke Kostic, сімейного офісу Patel, сімейного офісу Amanda Schloss і Broocknell Ventures.
http://surl.li/uhlzn

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.