Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Уряд України пропонує іноземним інвесторам конкретні інструменти виходу на український ринок.
Серед таких інструментів – інфраструктура страхування від воєнних ризиків, індустріальні парки та податкові пільги за їх використання, підтримка проектів із значними інвестиціями понад 12 млн євро – компенсація до 30% від суми вкладення. Ще одна важлива складова – інвестиційний компонент програми Ukraine Facility – Ukraine Investment Framework, який дозволить залучити до 40 млрд євро державних та приватних інвестицій.
http://surl.li/tkheq

Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків.
Далі справа за ЕКА, яке має зареєструвати новий статут зі змінами, затвердити тарифи, типовий договір і новий продукт – поліс страхування воєнних ризиків. За планом це триватиме кілька тижнів. Якщо нічого не завадить, то вже в другій половині травня ЕКА розпочне пропонувати цю послугу українським підприємствам.
http://surl.li/tkhfo

Національний банк України завершує розробку проєкту закону про систему страхування воєнних ризиків.
Концепцією передбачено трирівневу модель – локальні страховики та інші установи, що виконують агентські функції, а також спеціально створене державне агентство зі страхування воєнних ризиків; надалі до системи долучаться міжнародні перестраховики. Відповідальність розподілятиметься між цими рівнями за рахунок визначених лімітів у порядку черговості.
http://surl.li/tkhgg

Ukraine Investment Framework відкриє нові можливості залучення європейського фінансування для українського бізнесу.
Друга складова Ukraine Facility – Ukraine Investment Framework (UIF) – має на меті мобілізувати інвестиції для відновлення та розвитку України. Пропонуючи різноманітні інструменти розподілу ризиків, змішане фінансування та гранти, UIF має сприяти залученню фінансування для зростання економіки.
http://surl.li/tkhgt

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України на 2024–2028 роки.
Cхвалена резолюція спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відбудови в Україні.
http://surl.li/tkhim

Німеччина запустила нову грантову програму для українського бізнесу.
Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) оголошує про запуск нової грантової програми для українських підприємств, яка передбачає можливість отримання гранту на екомодернізацію до 1 млн євро.
http://surl.li/tkhja

«Нібулон» отримав від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO) 12,8 млн євро на модернізацію сільгосптехніки.
Кошти надані в рамках соціальної програми EIFO, створеної для підтримки України. Програма передбачає фінансування проєктів із використанням найкращих данських технологій та інноваційних рішень для державного й приватного секторів.
http://surl.li/tkhkd

Український бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінив результати своєї діяльності.
Індекс очікувань ділової активності (ІОДА), що розраховується Національним банком України (НБУ) за шкалою від нуля до 100, другий місяць поспіль тримається вище за нейтральний рівень, у квітні він піднявся ще на 0,3 пункту – до 52,3 пункту.
http://surl.li/tkhko

Власник найбільшої фармкомпанії Європи інвестує 200 млн доларів США у стартапи з квантових обчислень.
Експерти вважають, що квантові обчислення можуть виявитися однією з найбільш трансформаційних технологічних розробок XXI століття. Технологічні компанії та уряди працюють над створенням машин, які використовують переваги квантової механіки, здатних робити наукові розрахунки, на які більшості комп’ютерів знадобилися б мільйони років.
http://surl.li/tkhlk

МХП купує українську компанію з переробки м’яса за 14 млн євро.
Група вже купила 24,9% корпоративних прав за 3,5 млн євро. Для придбання решти потрібен дозвіл Антимонопольного комітету України.
http://surl.li/tkhlw

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.