Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

UkraineInvest і Посольство Італії в Україні домовились про стратегічну співпрацю для розвитку інвестицій. Італійський бізнес вивчає сектори для інвестування в Україні, не чекаючи завершення війни. Зокрема, італійські інвестори виявляють інтерес до інвестиційного клімату та можливостей в Україні.
http://surl.li/fgwztq

Верховна Рада України ратифікувала Грантову угоду між Україною та Францією щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України.
Ратифікація Грантової угоди дозволить залучити грантові кошти Уряду Французької Республіки в сумі 200 млн євро, які будуть спрямовані на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як охорона здоров’я, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво. З них 60 млн євро спрямують на підтримку енергетичного сектору України.
http://surl.li/kxkhba

UkraineInvest гарантує польському інвестору належний супровід значних інвестицій в Україні. В.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко представив інвестиційний потенціал України під час конференції “Інвестиції під час повномасштабної війни – перспективи Польщі та України. Економічна та регуляторна безпека”.
http://surl.li/dcggyv

Рада з фінансової стабільності підтримала законопроєкт про страхування воєнних ризиків.
Розроблення цього законопроєкту передбачено п. 62 Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ).
http://surl.li/kiyfby

«Ukraine Investment Framework: Як залучити фінансування для бізнесу»: представників українських та міжнародних компаній, які працюють в Україні, запрошують взяти участь у заході.
Передбачається, що учасники матимуть можливість ознайомитися з програмами фінансування, доступними для бізнесу від міжнародних фінансових організацій та банків-партнерів у рамках Ukraine Investment Framework: Phase 1. Також буде надано інформацію про те, які сектори та компанії можуть скористатися цими програмами, а також отримають інструкції щодо подання заявок на кредити, гранти та технічну підтримку.
http://surl.li/fthbqs

Ринкова капіталізація Berkshire Hathaway вперше перевищила позначку в 1 трлн доларів США.
У 2024 році акції Berkshire Hathaway зросли на 30%, випередивши зростання S&P 500, яке становило 18%. Berkshire Hathaway, під керівництвом Воррена Баффета, стала першою американською компанією поза межами технологічного сектору, яка досягла ринкової капіталізації понад 1 трлн доларів США.
http://surl.li/rrqkda

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.