Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest (14 – 18 жовтня 2024)

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest (14 – 18 жовтня 2024)

Уряд України уклав перший інвестиційний договір у межах підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями.
В Україні стартувала програма підтримки проєктів із значними інвестиціями. Кабінет Міністрів України, з одного боку та ТОВ «Астарта-Київ» та ТОВ «Астарта Агро Протеїн» з іншого уклали спеціальний інвестиційний договір. Він передбачає державну підтримку будівництва заводу з переробки соєвого шроту продуктивністю 500 т/добу в Полтавській області та створення 110 робочих місць.
http://surl.li/xoybxj

UkraineInvest оновив гайд “Державна підтримка інвестиційних проектів із значними інвестиціями”.
Команда UkraineInvest оновила гайд для потенційних інвесторів, котрі готові реалізувати в Україні інвестиційні проекти вартістю від 12 млн євро. Гайд надає вичерпну інформацію про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями, а також про механізми доступу бізнесу до низки стимулів та пільг.
http://surl.li/vvoezl

На запрошення PAIH команда UkraineInvest відвідала Польщу для обміну досвідом та поглиблення партнерських відносин.
Представники UkraineInvest взяли участь у насиченій програмі, під час якої ознайомилися з підходами та інструментами підтримки бізнесу, що їх PAIH пропонує польським та міжнародним інвесторам. Вони також представили польській стороні українське законодавство щодо залучення інвестицій та розповіли про перші результати впровадження нових ініціатив.
http://surl.li/zynxoy

Три індустріальні парки отримають 171 млн грн держфінансування.
Для будівництва та модернізації інфраструктури індустріальних парків виділено 171,4 млн грн з державного бюджету. Підтримка стосується ключових проектів у таких парках — «Біла Церква 2» (Київська область), «ВінІндастрі» (Вінниця) та «Місто скла» (Київська область). Ці інвестиції забезпечать створення необхідних умов для залучення інвесторів і розвитку виробничих потужностей.
http://surl.li/uiquvx

Чорноморський банк торгівлі та розвитку та Японський банк міжнародного співробітництва направлять до 150 млн доларів на проєкти відновлення України.
Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) отримав кредитну лінію від Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) на загальну суму до 150 млн доларів для підтримки проєктів в Україні та просування зелених ініціатив.
http://surl.li/xdtlsm

Компанія з турецькими інвестиціями “Атлас Глобал Енерджі” побудує в Житомирській області вітряну електростанцію.
Atlas Global Energy – компанія з розвитку відновлюваної енергетики, що працює в Україні з 2016 року з портфоліо потужністю понад 300 МВт вітрових і фотоелектричних проєктів.
http://surl.li/xctlfe

Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація спільно з Єврокомісією та Урядом франції інвестують 435 млн доларів на підтримку та розвиток телеком сектору в Україні.
Інвестиції спрямують на підтримку впровадження обʼєднаної телеком платформи, отримання ліцензій та обладнання, необхідного для розширення фіксованої та мобільної інфраструктури в Україні.
http://surl.li/zjvsoj

Список ненадійних інвестиційних проєктів поповнився на 19 кейсів.
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку додала до списку ненадійних інвестиційних проєктів ще 19 кейсів. Усього перелік від НКЦПФР містить 357 найменувань.
http://surl.li/ignhyn

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.