Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні та світі від UkraineInvest

Активи в управлінні BlackRock досягли історичного максимуму в 10,6 трлн доларів США.
У II кварталі BlackRock Inc. збільшила свій обсяг довгострокових інвестиційних фондів на 51 млрд доларів США, що сприяло досягненню рекордних 10,6 трлн доларів США активів і зробило її найбільшою у світі компанією з управління капіталом.
https://t.ly/hhY7q

Україна та ЄБРР співпрацюватимуть для збільшення в Україні кількості проєктів, готових до залучення іноземних інвестицій.
Мінекономіки та ЄБРР обговорили пріоритети своєї співпраці, ініціативи для стимулювання залучення інвестицій в Україну та можливості з розширення портфелю Банку в секторі енергетики, що наразі потребує термінового відновлення.
https://t.ly/7ncMy

Чеські компанії, особливо залізничні, будівельні, видобувні, енергетичні, транспортні, вже зараз реалізують проєкти в Україні і активно шукають можливості для розширення своєї участі у проєктах з відновлення.
Вже маємо хороший приклад Дніпропетровщини, над якою Чехія взяла патронаж. В регіоні працює 20 чеських компаній, які інвестували 11,9 млн доларів США в українську економіку. Уряд Чехії сприяє активному виходу чеських компаній на український ринок. Зокрема Міністерство промисловості і торгівлі Чехії фінансово підтримує чеські компанії в отриманні контрактів в Україні через створений в країні “Український фонд”. Крім того, збільшили ліміти для експортно-кредитного агентства Чехії EGAP, яке тепер страхує контракти чеських компаній на суму до 5 мільйонів євро.
https://t.ly/Rx8Q9

На Закарпатті з’явиться новий індустріальний парк «ЕКО Мукачево».
Як йдеться в концепції індустріального парку, на його території створять низку підприємств у переробній галузі. Вони будуть займатись деревообробкою, виробництвом паперу та паперових виробів, а також виготовленням поліграфічної продукції. В облаштування індустріального парку на території 23 га ініціатори його створення планують залучити інвестиції на суму понад 36 млн євро.
https://t.ly/u2c-w

За перше півріччя 2024 року Експортно-кредитне агентство України (ЕКА) підтримало експорт на 4,6 млрд грн.
Інструменти Експортно-кредитного агенства України — це один із елементів політики “Зроблено в Україні”, яку у лютому презентував Президент Володимир Зеленський. Її мета — підтримка несировинного експорту, розвиток виробництв та залучення інвестицій у реальний сектор.
https://t.ly/zLg4j

Український VR-стартап Aspichi вийшов на ринок США, залучивши першого закордонного клієнта Rocky Mountain Care.
Медичний заклад дослідив VR-продукт Luminify від Aspichi в лікуванні психологічних розладів: тривоги, депресії й посттравматичного стресового розладу. VR-терапія, за словами співзасновника, допомогла значно зменшити симптоми, покращити самопочуття та рекреаційну діяльність. У планах Rocky Mountain Care – розширити рішення для VR-терапії на інші свої медзаклади, які надають післяопераційну допомогу та послуги з підтриманого проживання.
http://surl.li/sakoyx

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.