Польща готова допомогти Україні не тільки наданням обладнання, але й навчанням фахівців у сфері енергетики

Польща готова допомогти Україні не тільки наданням обладнання, але й навчанням фахівців у сфері енергетики

Про це йшлося під час українсько-польського круглого столу “Енергетичний сектор”. Захід пройшов у рамках візиту делегації польских підприємців в Україну з нагоди проведення ІІІ форуму Відбудови України – PAIH „Інтеграція − Економіка − Партнерство”. 

Учасники обговорили питання відновлення енергетики в Україні та використання альтернативних джерел енергії, зокрема електромобільності та методології V2G (vehicle-to-grid), яка передбачає підключення автомобілів до загальної мережі для зворотного перекачування електроенергії з метою збалансування та забезпечення аварійного живлення.

Головний радник виконавчого директора UkraineInvest Марина Китіна та  провідний експерт Управління залучення та супроводження інвестицій UkraineInvest Назар Когут представили проєкти малого та середнього бізнесу, що потребують інвестицій та доступних кредитів для зростання в сферах сонячної та вітрової енергетики. 

Участь у круглому столі з української сторони також взяли представники Міністерства енергетики України, Укренерго, ДТЕК; з польського боку –  польські підприємства та установи в енергетичному секторі.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.