На запрошення PAIH команда UkraineInvest відвідала Польщу для обміну досвідом та поглиблення партнерських відносин

На запрошення PAIH команда UkraineInvest відвідала Польщу для обміну досвідом та поглиблення партнерських відносин

Представники UkraineInvest взяли участь у насиченій програмі, під час якої ознайомилися з підходами та інструментами підтримки бізнесу, що їх PAIH пропонує польським та міжнародним інвесторам. Вони також представили польській стороні українське законодавство щодо залучення інвестицій та розповіли про перші результати впровадження нових ініціатив.

Однією з ключових подій стала участь експертів UkraineInvest у Конгресі Відбудови України Common Future 2024, де польські бізнеси та державні установи обговорили можливості відновлення української інфраструктури. Назар Когут, провідний експерт Управління залучення та супроводу інвестицій UkraineInvest, презентував державні стимули для інвесторів, передбачені Законом України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями». Під час заходу було оголошено про створення спеціального фонду для польських компаній, які беруть участь у відбудові України, а також про продовження відбору проєктів для фінансування через програму Union Instrument for Ukraine (Ukraine Facility).

Окрім панельних дискусій, UkraineInvest організував семінар для польських бізнесменів, присвячений можливостям значних інвестицій в Україні. Високий інтерес до України спостерігався також на стенді UkraineInvest, організованому за підтримки Grupa MTP, який активно відвідували представники польського бізнесу. Зацікавленість польських підприємців свідчить про їхню готовність долучитися до відбудови України. 

Поїздка відкрила нові можливості для співпраці та обміну досвідом. Команда UkraineInvest провела ряд зустрічей з партнерами Польського агентства інвестицій та торгівлі (PAIH) у Торуні, зокрема з представниками Поморської спеціальної економічної зони та промислового парку, де обговорювали перспективи розвитку індустріальних територій. У Варшаві делегація UkraineInvest зустрілася з командами департаментів промоції, стратегічного аналізу, європейських проєктів, а також з членами правління PAIH і представниками BGK (Банк Господарства Крайового). День завершився продуктивною зустріччю з командою Дія Бізнес Варшава — єдиним закордонним представництвом Дія Бізнес. 11 жовтня пройшов під знаком інтенсивних обговорень із департаментами PAIH щодо підтримки інвестицій та експорту, які дозволили глибше ознайомитися з інструментами розвитку бізнесу.

UkraineInvest висловлює щиру подяку PAIH та іншим партнерам за підтримку, сприяння у зміцненні співпраці та залученні інвестицій для відбудови України.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.