На сьогодні парк електрокарів України налічує більше 90 тисяч автівок і ця цифра збільшується з кожним днем

На сьогодні парк електрокарів України налічує більше 90 тисяч автівок і ця цифра збільшується з кожним днем

Збільшенню попиту на електромобілі в Україні сприяють нульова ставка розмитнення та відсутність ПДВ. Приміром, при імпорті електрокару потрібно сплатити лише акциз – 1 євро за кіловат годину батареї – тобто не більше 100 євро за машину.

Про це головний радник виконавчого директора UkraineInvest Марина Китіна розповіла під час зустрічі з ТОП-менеджментом Volvo, що відбулась у місті Лулео (Швеція) під час зимового тест-драйву нових електричних авто Вольво ЕХ30.

Вона презентувала діяльність UkraineInvest та аналітику щодо перспективи розвитку електромобільного транспорту та інфраструктури, а також показала динаміку змін за перше десятиріччя існування електромобільності в Україні.

“Керівництво компанії Volvo щиро вразили темпи зростання електромобільного сектору в Україні. Ми домовились розвивати подальшу співпрацю з нашою країною та UkraineInvest. Дякую Volvo Car Ukraine за можливість взяти участь у презентації для всього світу, який нас підтримує”, – прокоментувала Марина Китіна.

Volvo Cars планує повністю перейти на продаж електромобілів до 2030 року, визначивши тим самим незворотній шлях в електрифікацію свого бренду. Поважаючи зобов’язання стосовно клімату, компанія націлюється на досягнення кліматичної нейтральності до 2040 року.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.