Інвестиції в агропереробку: шлях до економічного зростання та створення робочих місць

Інвестиції в агропереробку: шлях до економічного зростання та створення робочих місць

“Залучення інвестицій в агропереробку необхідне з усіх точок зору: зростання доданої вартості, заміна на споживчому ринку частини готової імпортної продукції продукцією національного виробника, створення нових робочих місць”, – про це в.о. виконавчого директора UkraineInvest сказав під час галузевого бізнес-форуму, організованого Асоціацією  “М’ясної галузі”.

Від імені UkraineInvest Олександр Мельниченко запросив учасників заходу до співпраці у залученні значних інвестицій, підкресливши, що агропереробка є однією з пріоритетних галузей для розробки інвестиційної практики. Він також наголосив на доступних для інвесторів преференціях та стимулах, що надає наша держава, удосконалюючи інвестиційне законодавство та впроваджуючи проєвропейські підходи в цій сфері.

Форум став платформою для ділового спілкування та просування інвестиційного потенціалу України, яка об’єднала всі сфери продовольчої безпеки країни – зерновий бізнес, свинарство, м’ясну галузь, ритейл та суміжні галузі. 

Мʼясна галузь є стратегічним сектором економіки, що генерує високу додану вартість в ланцюгу: вирощування зернових, тваринництво/птахівництво та переробка, є постачальником готових продуктів харчування всередині України та на глобальний ринок, забезпечує національну продовольчу безпеку, розвиток українського села та формування експортного потенціалу країни. Вартість м’ясної продукції може зростати від 20% до 50% через переробку. Сюди входять витрати, пов’язані з робочою силою, пакуванням, транспортуванням і дотриманням правил охорони здоров’я та безпеки.

На сьогоднішній день в Україні близько 300 підприємств займаються переробкою м’яса. Ця цифра включає як великі промислові переробні підприємства, так і менші регіональні та місцеві підприємства. 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.