Фінансові інструменти для бізнесу від урядових та комерційних фінансових установ презентували у Варшаві під час ХIХ Міжнародного форуму “Українсько-польські бізнес-дні”

Фінансові інструменти для бізнесу від урядових та комерційних фінансових установ презентували у Варшаві під час ХIХ Міжнародного форуму “Українсько-польські бізнес-дні”

В.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко розповів учасникам про:

  • перспективи значних інвестицій в Україну під час повномасштабного вторгнення рф;
  • стимули, що існують в Україні для залучення міжнародного інвестора;
  • покроковий гайд дій інвесторів із значними інвестиціями.

“Для залучення прямих іноземних інвестицій в Україні розроблено та впроваджено спеціальне законодавство. Так, Законом України “Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні” передбачено надання відповідним інвестиційним проектам державної підтримки до 30% від обсягу значних інвестицій. Значною визнається інвестиція на суму більше 12 млн. євро. Цим законом передбачено, зокрема, компенсацію витрат на підключення інженерно-транспортних мереж, переважне право на користування земельною ділянкою, забезпечення за рахунок державного бюджету будівництва інженерно- транспортної інфраструктури тощо”, – підкреслив Олександр Мельниченко.

Участь у форумі також взяли представники урядових структур, бізнес-спільноти, місцевих органів влади, фінансових інституцій, дипломати та експерти з Польщі і України.

Захід традиційно став епіцентром обговорення викликів, можливостей та перспектив співпраці між Україною та Польщею.

Головна мета  – сприяти плідному діалогу бізнесу та влади Польщі і України, розвитку партнерства між бізнес-середовищами обох країн та створенню прозорих та сприятливих умов торгово-інвестиційної співпраці та майбутньої відбудови України.

Польща є важливим іноземним інвестором в Україні. У 2021 році Польща увійшла до топ-10 країн світу за обсягом прямих іноземних інвестицій в Україну – 227,9 млн доларів США. Минулого року сума інвестованих коштів становила 97,2 млн доларів США. Наразі в Україні працює близько 660 польських компаній, які продовжують свою діяльність. Значна кількість польських компаній висловила бажання взяти участь у відбудові та відновленні України після війни, що триває. На даний момент Київське бюро PAIH отримало близько трьох тисяч заявок від польських компаній, які хочуть брати участь у відбудові повоєнної української економіки, з яких 60% походять від представників малого та середнього бізнесу. 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.