Діаспора може бути потужним способом залучення інвестицій в Україну

Діаспора може бути потужним способом залучення інвестицій в Україну

Інституції діаспори відіграють важливу роль у залученні інвестицій для відбудови. Їх діяльність охоплює численні аспекти — від лобіювання інтересів нашої держави в інших країнах до налагодження контактів із міжнародними бізнесами та інвесторами.

Перш за все, інституції діаспори мають унікальну можливість виступати посередниками між українським урядом та іноземними інвесторами.  Вони можуть забезпечити прозорість та зрозумілість інвестиційних процесів, що є важливим фактором для залучення іноземного капіталу. Члени діаспори можуть надавати консультації та допомогу іноземним інвесторам, спрямовуючи їх до відповідних джерел інформації, правових консультантів, та інших ресурсів, а також до організацій, які надають допомогу з залученням інвестицій, як UkraineInvest. 

Про це в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко сказав під час 4 Форуму діаспори.

“Відбудова України — це справа кожного з нас. Інституції діаспори мають потужний потенціал для мобілізації ресурсів та знань на користь нашої країни. UkraineInvest дбає, щоб відбудова України ґрунтувалася, зокрема, на залученні приватних інвестицій. Ми діємо від імені Уряду України, який активно втілює ключові ініціативи, що сприяють зростанню економіки та трансформують країну у привабливу сферу для інвестицій. Команда UkraineInvest надає комплексну підтримку, яка включає надійну та актуальну інформацію, консультації щодо ведення бізнесу в Україні, виокремлення оптимальних інвестиційних можливостей, сприяння комунікації інвесторів із урядовими агенціями усіх рівнів, а також допомогу у вирішенні проблем, з якими інвестори можуть зіткнутися”, – підкреслив Олександр Мельниченко.

Українська діаспора налічує від 11 до понад 30 мільйонів осіб у ​​понад 100 країнах світу. Діаспора активно вкладає свої ресурси в Україну, сприяючи розвитку економіки. 

Тема цьогорічного заходу –  «Роль інституцій діаспори у залученні інвестицій для відбудови України». 

Організатори заходу – Торгово-промислова палата України та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.