Державна підтримка інвестиційних ініціатив

Державна підтримка інвестиційних ініціатив

Для створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні набуло чинності нове інвестиційне законодавство, що передбачає отримання державної підтримки для  інвестиційних проектів із значними інвестиціями, розмір капітальних інвестицій яких становить від 12 млн євро. Серед видів підтримки, що можуть бути надані  державою на користь інвестора – до 30% капітальних витрат (CAPEX) інвестиційного проекту, а саме:

  • пільги у вигляді звільнення від податку на прибуток, ПДВ та митних зборів при ввезенні нового обладнання для реалізації проекту;
  • компенсація витрат на будівництво об’єктів інфраструктури та підключення до інженерних мереж;
  • звільнення від сплати за втрати лісового господарства;
  • звільнення або зменшення плати за землю, яка може бути меншою за встановлену місцевими органами для інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Ці стимули сприяють активізації залучення інвестицій і розвитку стратегічно важливих галузей економіки України. 

Завдяки цим ініціативам Україна створює сприятливе середовище для інвестицій. Забезпечуючи інвесторам не лише фінансову підтримку, але й зручні умови для ведення бізнесу держава доводить, що інвестиції під час війни – це реальність. Незважаючи на існуючі виклики, країна зберігає свій потенціал та перспективи для інвестиційного розвитку.

Урядовий офіс UkraineInvest, як уповноважена установа для супроводу проектів зі значними інвестиціями, запрошує до співпраці українських та іноземних інвесторів, зацікавлених в Україні, як у майданчику для успішної реалізації інвестиційних проектів.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.