Активізація інвестиційного співробітництва між Україною та Болгарією у центрі уваги обох країн

Активізація інвестиційного співробітництва між Україною та Болгарією у центрі уваги обох країн

Відновлення України відкриває можливості для залучення інвестицій з Болгарії. Позиція держави у питанні євроінтеграції, запровадженні антиросійських санкцій та налагодженні українського експорту через болгарські порти є надзвичайно важливою для України.

Про це йшлося під час двостороннього Українсько-Болгарського бізнес-форуму, що відбувся у Софії у відповідь на запит болгарських та українських підприємців.

Під час свого виступу В.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко запевнив учасників заходу, що попри війну в Україну не лише можна, а й потрібно інвестувати. Він підкреслив, що UkraineInvest наполегливо працює над тим, аби донести компаніям, що наша економіка – це вигідний бізнес-кейс і запросив болгарських інвесторів до співпраці.

“Ми дбаємо, щоб відбудова ґрунтувалася, зокрема, на залученні приватних інвестицій. Пріоритетом є сприяння залученню інвестицій та підтримка інвестиційних проєктів у найпривабливіших секторах економіки України. Зараз акцентуємо на агропереробці, логістиці, виробництві транспортних засобів, виготовленні будівельних матеріалів і виробництві меблів. Україна пропонує інвесторам широкий спектр вигод та інвестиційних стимулів, спрямованих на інвестування в пріоритетні галузі економіки. Ми також взаємодіємо з партнерами, готовими розглядати програми страхування військових ризиків для інвестиційних проєктів в Україні”, – зазначив Олександр Мельниченко.

Мета заходу – знайти довготривалі рішення для взаємовигідної роботи бізнесу та координації у рамках ЄС. 

В Україні сьогодні працює 350 підприємств за участю болгарського капіталу. Болгарія пройшла етап розвитку інтеграції до ЄС і може поділитись із Україною досвідом. Чітка позиція болгарського уряду щодо підтримки українців заохочує бізнес до кооперації. 

Серед стратегічних кроків співпраці у сфері залучення інвестицій з Болгарії в Україну, учасники назвали, зокрема:

  • взаємодію щодо надання інвесторам кваліфікованих консультацій, проведення спільних вебінарів;
  • обмін інформацією щодо поточних інвестиційних тенденцій з InvestBulgaria Agency;
  • участь у двосторонніх бізнес-заходах.

Організатори форуму – Торгово-промислова палата України та Торгово-промислова палата Болгарії. 

“Болгарія надала Україні у найскрутніший час озброєння, імпорт та транзит агроекспорту, гуманітарну й євроатлантичну підтримку. Також Болгарія виявилась нашим щирим другом у життєво важливому для України питанні експорту. Сподіваємося, що так буде і далі.Працюємо разом, щоб знайти довготривалі рішення для взаємовигідної роботи нашого бізнесу та координації у рамках ЄС”, – сказав під час виступу президент ТПП України Геннадій Чижиков.

UkraineInvest висловлює особисту вдячність президенту ТПП України Геннадію Чижикову за роботу з активізації двосторонніх економічних відносин.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.