Агропереробка України: нові можливості для інвесторів, потенціал та перспективи

Агропереробка України: нові можливості для інвесторів, потенціал та перспективи

Агропереробний сектор України є важливим компонентом національної економіки, що активно розвивається і пропонує значні можливості для інвесторів. UkraineInvest презентує аналітичне дослідження, котре надає детальний огляд цього сектору, підкреслюючи його потенціал та ключові напрями розвитку.

Завдяки державній підтримці та вигідному географічному розташуванню, агропереробний сектор України стає все більш привабливим для інвесторів. За кількістю чорнозему Україна посідає 6 місце у світі. Україна має величезний потенціал для агропереробки завдяки наявності значної кількості сировини, великим площам сільськогосподарських угідь, сприятливому клімату та близькості до ключових ринків збуту. За підтримки державних ініціатив, агропереробний сектор України привертає все більше уваги інвесторів. Значущість цього сектора для глобальної продовольчої безпеки підтверджується тим, що потенціал постачання продуктів з України здатен прогодувати 0,6 млрд населення планети. Ці фактори дозволяють Україні займати провідні позиції серед світових лідерів у сільськогосподарському виробництві та експорті.

Україна також є одним зі світових лідерів у виробництві та експорті зернових і олійних культур, з урожаєм понад 80 мільйонів тонн.

Однак війна завдала значних втрат аграрному сектору, оцінених у мільярди доларів. Згідно з дослідженням, український агросектор зазнав збитків у розмірі 80 мільярдів доларів США. Водночас потреби у реконструкції  становлять  56 мільярдів доларів CША – саме таку суму необхідно інвестувати протягом наступного десятиліття. Інвестиції в інфраструктуру, такі як зрошення, транспорт і зберігання, є критично важливими для підвищення продуктивності та зменшення втрат врожаю. З додатковими інвестиціями в інноваційні методи ведення сільського господарства, виробництво з високою доданою вартістю, а також освіту Україна має всі передумови для відновлення обсягів експорту продовольства до довоєнного рівня і навіть подвоєння цих показників. Агропереробна промисловість, своєю чергою, стане рушієм відновлення та довгострокового розвитку економіки країни.

Команда UkraineInvest запрошує потенційних інвесторів ознайомитись із наявними інвестиційними можливостями сектору агропереробної промисловості  у дослідженні, яке підготував наш аналітичний центр.

Ознайомитися із інвестиційними можливостями в агропереробному секторі України можна за посиланням.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.