В Києві відбулось засідання Українсько-Катарського круглого столу


В Києві відбулось засідання Українсько-Катарського круглого столу

Сьогодні в рамках Другого засідання Спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Держави Катар відбулось засідання Українсько-Катарського круглого столу.


З української сторони відкривав засідання виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, із катарської сторони – директор Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства торгівлі та промисловості Ахмед Ахан.


«Держава Катар є однією з пріоритетних країн для UkraineInvest, і наша команда надалі сприятиме катарським інвесторам, які розглядають Україну як перспективну країну для інвестування. Економічне співробітництво між Україною та Державою Катар є взаємовигідним та має значні можливості для розвитку. Роль України у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки невпинно зростає і наш агросектор має безліч інвестиційних можливостей для катарських інвесторів. Україна продовжує модернізацію інфраструктури, щоб посилити свої конкурентні переваги. Ухвалення закону про концесії створює можливості для катарських інвесторів. Зокрема, QTerminals, провідний катарський портовий оператор, вже виграв конкурс концесій на порт Ольвія в Миколаєві», – зазначив Сергій Цівкач.


Під час круглого столу було обговорено основні напрями двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній, енергетичній, промисловій, інфраструктурній, IT сферах. Також ключовими питаннями були забезпечення продовольчої безпеки і розвиток підприємництва між Україною та Катаром.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .