Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest



Уряд України має намір виділити близько 40 млрд грн на підтримку економічної активності, інвестицій та українських виробників у 2024 році.

Також діятиме програма безповоротних грантів “єРобота”. Загальна сума програми тепер становитиме 3,2 млрд грн.
https://shorturl.at/iwLP0 

Інвестиції в агропереробну галузь зростають: в Україні побудують завод з поглибленої переробки сої. 

Державний банк Ощадбанк уклав з агропромисловим холдингом «Астарта» кредитну угоду для фінансування інвестиційного проєкту з будівництва заводу з поглибленої переробки сої. Передбачається, що кредит на розвиток переробки буде виданий на 7 років, а сума кредитування буде становити 60 млн доларів США.
https://shorturl.at/sxBI5 

Схвалено Дорожню карту реформування управління публічними інвестиціями.

Метою Дорожньої карти є формування контексту, бачення, основних принципів та напрямів побудови цілісної, стійкої та ефективної системи управління публічними інвестиціями, яка забезпечує планування інвестиційних проектів на основі стратегічних пріоритетів та середньострокової бюджетної рамки, здійснення їх відбору відповідно до уніфікованих та прозорих процедур і чітких критеріїв та реалізацію в межах запланованих строків та фінансування.
https://shorturl.at/AHIQY 

Українці отримали гранти на понад 90 млн грн на відкриття і розвиток власної справи.

Загалом від початку дії програми «Власна справа» понад 10 тисяч українців вже отримали 2,4 млрд грн грантів на свій бізнес. Переможці можуть витратити кошти на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 
https://shorturl.at/kEHL6 

Набрав чинності порядок взаємодії фінансових агентів для виконання вимог Загального стандарту звітності CRS щодо інститутів спільного інвестування.

Цей Порядок застосовується до депозитарних установ, які відкривають (ведуть) рахунки у цінних паперах депонентів – інвесторів інститутів спільного інвестування, та компаній з управління активами.
https://shorturl.at/eruB1 

UkraineInvest разом з Business for Ukraine та Спілкою підприємців та роботодавців Польщі (ZPP) забезпечили переклад на польську мову наших довідників.

Це дасть змогу зацікавленим польським інвесторам краще зрозуміти можливості та переваги співпраці, сприяючи розвитку двосторонніх інвестиційних зв’язків та відкриваючи ширші перспективи для взаємовигідного партнерства.
https://shorturl.at/owMRT







Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.