Економічна трансформація України можлива лише за умови залучення прямих іноземних інвестицій. Американський бізнес може зробити значний внесок у післявоєнне відновлення нашої держави.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва UkraineInvest із cтратегічним радником Установи на громадських засадах, президентом American University Kyiv Деном Райсом.

Сторони обговорили:

“UkraineInvest працює над тим, щоб діяльність інвесторів в Україні була комфортною. UkraineInvest, як уповноважена Урядом України Установа, надає інвесторам комплексну підтримку залучення прямих іноземних інвестицій в Україну, допомагає міжнародному бізнесу приймати рішення про інвестування в Україну”, – зазначив в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко.  

“Співробітництво українських компаній та банків з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC) підвищує стійкість економіки України та надсилає потужний сигнал інвесторам зі всього світу про те, що навіть під час війни не треба боятись інвестувати в Україну. У найближчі роки в Україну прийдуть сотні мільярдів доларів приватного капіталу. Це буде поєднанням державного фінансування з боку демократичних країн та величезної кількості прямих іноземних інвестицій”, – підкреслив Ден Райс.

“Ми хочемо, щоб компанії усвідомили, що Україна – це вигідний бізнес-кейс, і для вивчення можливостей зверталися до UkraineInvest. Ми запрошуємо американських інвесторів до співпраці! Ми активно працюємо над поліпшенням інвестиційного клімату разом з Міністерством економіки України, Офісом Президента та Верховною Радою України”, – наголосив начальник Управління міжнародних відносин і комунікацій UkraineInvest Назарій Волянський.


Ден Райс – досвідчений підприємець і фандрайзер, а також колишній офіцер армії США зі значним досвідом у сфері лідерства, стратегічного управління, маркетингу та освіти. Має багаторічний досвід керівної роботи як президент і співзасновник Thayer Leadership у Вест-Пойнті, компанії з розвитку лідерства з широким колом корпоративних клієнтів, яка входить до 40 найкращих компаній з розвитку лідерства у світі. До команди UkraineInvest стратегічним радником на громадських засадах він приєднався у січні цього року.