Український стартап YouScan залучив $2 млн інвестицій


Український стартап YouScan залучив $2 млн інвестицій

Українська компанія YouScan залучила 2 мільйони доларів від своїх партнерів та інвесторів – Kinnevik & VNV Global AB. Фінансування сприятиме подальшому розвитку компанії та розвитку її продукту.

YouScan, заснована у 2009 році, працює над продуктом, який допомагає компаніям проаналізувати думку споживачів, виявити корисну інформацію та керувати репутацією бренду. Користувачі платформи можуть збирати всі згадки свого бренду за ключовими словами, логотипами та за текстом на зображеннях серед тисяч медіаджерел у режимі реального часу, а, при необхідності, оцінити стать авторів і географію публікацій.

Послугами компанії користуються понад 5 000 брендів і агентств по всьому світу, зокрема Nestle, L’Oreal, Chanel, PepsiCo, Google, Coca-Cola, Ipsos, Samsung and McDonald’s. У компанії працює понад 100 співробітників. Велика частина команди проживає в ЄС: Польщі, Німеччині, Нідерландах, Угорщині, Австрії, а також Туреччині та Мексиці, але однак більшість команди залишається в Україні. Загалом у 2020 році YouScan відкрила офіси у Лондоні, Нью-Йорку, Мехіко та Лімассолі.

Раніше в YouScan інвестував європейський фонд The OpenFund, який підтримують Google і Microsoft. Цього разу залучені кошти у першу чергу підуть на залучення нових клієнтів з пріоритетних для компанії ринків (США, Британія та Латинська Америка) і більшість інвестицій вкладатимуть у розвиток міжнародного маркетингу та команди продажів.