Президент України Володимир Зеленський підписав закони про податкові і митні стимули для інвесторів


Президент України Володимир Зеленський підписав закони про податкові і митні стимули для інвесторів

Україна стала на крок ближче до запровадження стимулів для інвесторів, які планують реалізацію проєктів із значними інвестиціями.

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав закони про податкові і митні стимули для інвесторів. Їх реалізація сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості країни. Команда UkraineInvest як уповноважена установа буде активно надавати підтримку інвесторам, готовим укласти спеціальний інвестиційний договір. 

Що передбачають закони?

  • До 1 січня 2035 року від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування (обладнання) та комплектуючі вироби до нього, що ввозитимуться в Україну для реалізації інвестиційних проектів із значними інвестиціями.
  • До 1 січня 2035 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції з ввезення в Україну устаткування (обладнання), комплектувальних виробів до нього, необхідні для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.
  • До 1 січня 2035 року звільняється від оподаткування прибуток підприємства – інвестора із значними інвестиціями.
  • Крім того, закон дозволяє органам місцевого самоврядування зменшувати ставки земельного податку та орендну плату за землю державної та комунальної власності або звільняти від сплати земельного податку за земельні ділянки, що використовуються в межах реалізації інвестиційних проектів із значними інвестиціями.

Читати детальніше: https://bit.ly/3w1pjWP