UkraineInvest допоміг розблоковувати інвестиційних проєктів на суму 190 млн $ у 2021 році


UkraineInvest допоміг розблоковувати інвестиційних проєктів на суму 190 млн $ у 2021 році

З початку 2021 року UkraineInvest допоміг розблоковувати інвестиційних проєктів на суму майже 190 мільйонів доларів США.
Про це розповів виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час виступу на Smart Building Forum, організованому Конфедерацією будівельників України.


Він нагадав, що за минуий рік, незважаючи на пандемію, вдалося розблокувати і залучити іноземних інвестицій у розмірі 638 мільйонів доларів США.


Сергій Цівкач наголосив, що діяльність UkraineInvest спрямована на розвиток економіки через залучення як іноземних, так і вітчизняних інвестицій. Вів вважає, що поточний рік буде точкою відліку розвитку економіки нашої країни.


На його думку, сприятиме цьому і нещодавно ухвалений президентський закон щодо державної підтримки проектів із значними інвестиціями. На підтвердження цих слів, Сергій Цівкач розповів, що після ухвалення закону UkraineInvest отримав від потенційних інвесторів звернень на загальну суму понад 800 мільйонів доларів США.


Під час зустрічі Сергія Цівкача з керівництвом Конфедерації будівельників України сторони домовились активно співпрацювати в сфері залучення інвестицій. Адже норми закону відкривають великі можливості і для будівельників. За його словами, велика кількість інвестиційних проектів у сферах, визначених у цьому законі, передбачає саме будівництво, наприклад, промислових підприємств, готелів, лікарень, стадіонів.