UkraineInvest підтримує вдосконалення процедури надання звітності операторами телекомунікацій та спрощення механізму перенесення абонентських номерів.


UkraineInvest підтримує вдосконалення процедури надання звітності операторами телекомунікацій та спрощення механізму перенесення абонентських номерів.

UkraineInvest підтримує вдосконалення процедури надання звітності операторами телекомунікацій та спрощення механізму перенесення абонентських номерів. Це дасть значний поштовх для розвитку ринку телекомунікаційних послуг та залучення інвестицій в економіку України.


Урядовий офіс активно співпрацює з інвесторами та сприяє ухваленню рішень щодо усунення бар’єрів для розвитку конкуренції та поліпшення інвестиційного клімату України.
12 березня відбулася нарада за участі представників UkraineInvest, Міністерства цифрової трансформації, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Державної регуляторної служби та радниці Прем’єр-міністра України Євгенії Габер.


У ході зустрічі обговорювались механізми поліпшення інвестиційного клімату на ринку телекомунікацій в Україні.
15 березня Міністерство юстиції України зареєструвало рішення НКРЗІ щодо вдосконалення процедури надання звітності операторами та провайдерами телекомунікацій, а також усунення бар’єрів для доступу нових операторів та провайдерів до ринку телекомунікацій в Україні.


Окрім цього, очікується, що найближчим часом буде зареєстроване ще одне рішення НКРЗІ щодо удосконалення чинного механізму перенесення абонентських номерів, яке сприятиме підвищенню доступності послуги перенесення номерів для споживачів. Наразі рішення НКРЗІ отримало погодження всіх зацікавлених стейкхолдерів.