Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

Представники влади України та МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо третього перегляду програми Механізму розширеного фінансування (EFF).

Представники влади України та експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) досягли домовленості на рівні експертів щодо оновленого пакету заходів економічної та фінансової політики для третього перегляду 4-річної програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) обсягом близько 15,6 млрд доларів США.

https://shorturl.at/nsx68

Італія посилює співпрацю з Україною щодо залучення інвестицій та страхування експорту від ризиків.

Італійське SACE виділить 1,5 млрд євро на підтримку торгівлі та фінансових операцій, зокрема у сфері охорони здоров’я та інфраструктури. Крім того, експортно-кредитне агентство SIMEST має намір підтримувати інвестиції італійських компаній в Україну та надавати експортні кредити, пільгове кредитування і прямі інвестиції.

https://shorturl.at/HUVW8

Український стартап PeopleForce залучив 2 млн доларів США інвестицій від польського фонду Pracuj Ventures.

Очікується, що фінансування посилить подальшу розробку продукту й допоможе з масштабуванням на міжнародні ринки.

https://shorturl.at/cnCPQ


Мінцифри анонсувало інвестиційний акселератор для українських техстартапів.

В Україні запустили інвестиційний акселератор, що допомагає стартапам вийти на британський ринок. Це перша програма в межах технологічного мосту між Україною та Великою Британією. Вона надасть 15–20 українським стартапам унікальну можливість запітчитися перед британською технологічною спільнотою та здобути знання, потрібні для презентації місцевим інвесторам

https://shorturl.at/iuzLY

Європарламент підтримав виділення 50 млрд євро Україні.

Профільні комітети Європарламенту підтримали рішення щодо виділення Україні 50 млрд євро багаторічної програми фінансової допомоги.

https://shorturl.at/cpHO9

Група «Нафтогаз» співпрацюватиме з Sumitomo Corporation і Komaihaltec щодо модернізації ТЕЦ і розвитку спільного проєкту у сфері вітрової енергії.

Sumitomo Corporation  допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії. Меморандумом із компанією Komaihaltec передбачає встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт на одному з об’єктів групи.

https://rb.gy/bf8fcb

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.