Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Президент України підписав законопроєкт про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.
Закон передбачає, що страхування здійснюватиметься при спрямуванні інвестицій на створення об’єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження. Закон набирає чинності з 1 січня 2024 року.
https://shorturl.at/imFW1

Міністерство економіки України оцінює зростання ВВП в листопаді майже на 4%.
За січень – листопад 2023 року зростання економіки оцінюється на рівні 5,5% проти аналогічного періоду минулого року.
https://shorturl.at/klqL0 

SAP інвестує у 2024 році 2 млн євро у локалізацію продуктів в Україні.
Зокрема, нещодавно було запущено ERP-рішення SAP для середнього бізнесу GROW with SAP, а приєднання до SAP Business Network спрощує вихід українських товарів на міжнародні ринки. Українські компанії зможуть отримувати безкоштовне програмне забезпечення та підтримку хмарних сервісів від SAP до кінця першого кварталу 2024 року. За даними Міністерства цифрової трансформації, загальна сума допомоги на 2023-2024 роки становитиме понад 65 млн євро. Це допоможе посилити цифрову стійкість установ, прискорити діджиталізацію процесів та підвищити їхню ефективність.
https://shorturl.at/mvPY6 

В Україні запустили держпрограму «Доступний факторинг» для посилення підтримки бізнесу.
Міністерство економіки спільно з Міністерством фінансів запустило програму «Доступний факторинг». Вона діє в рамках чинної програми «5-7-9%». Очікується, що малий та середній бізнес зможе поповнювати обіговий капітал та отримувати додаткові можливості для розвитку.
https://shorturl.at/dxBFT 

Японія запровадила антиросійські санкції проти 135 фізичних та юридичних осіб.
Окрім цього, крана з 1 січня доєднається до західних країн, запроваджуючи ембарго на імпорт російських непромислових алмазів.
https://shorturl.at/ftwJ9 

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств – до 11 млн доларів США.
Зокрема, гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.
https://shorturl.at/fiQSW








Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.