Інтерес до інвестування в економіку України, попри важкі часи, зростає – попередня вартість інвестиційних проєктів, які готуються до реалізації на цей момент, складає понад 1 млрд доларів США



Про це йшлося під час робочої наради Комітету з питань економічного розвитку, Підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій, UkraineInvest та Міністерства економіки України з потенційними інвесторами зі значними інвестиціями.

Інвесторів поінформували про стан та етапи підготовки підзаконних нормативно правових актів та оновили графік їх очікуваної готовності, а також про основні положення порядків й змін до законодавства. 

“Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями» має стати фундаментом для економічного розвитку нашої країни. Наразі ключовим питанням є темпи підготовки підзаконних нормативно-правових актів, які необхідні для того, щоб всі якісні зміни до Закону, які вступили в дію 17.09.2023 року, запрацювали на повну потужність. Ми поставили за мету вийти на повноцінну роботу закону якомога швидше, адже це необхідно для швидшого здійснення значних інвестицій. Обмін думками засвідчив синергію представників гілок державної влади у сфері інвестиційного законодавства і правозастосування”, – підкреслив Олександр Мельниченко, в.о. виконавчого директора UkraineInvest.

До зустрічі долучились понад 40 учасників. Бізнес акцентував увагу на низці проблемних питань, які потребують вирішення: 

– питання зміни цільового призначення земельних ділянок; 
– уточнення щодо об’єктів інвестування; 
– пришвидшення підготовки; 
– погодження та впровадження підзаконних актів; 
– страхування від військових ризиків; 
– строки здійснення інвестицій.  

“Традиція зустрічатись, яку ми спільно з інвесторами започаткували на початку листопада, дає можливість у відвертому та конструктивному діалозі обговорювати проблемні питання та спільно шукати шляхи їх вирішення. Саме такий формат відкритої розмови, впевнений, покращить взаємодію держави та бізнесу, й допоможе вибудувати новий стандарт відносин, про який я постійно говорю – стандарт спільної довіри та спільної відповідальності”, – підкреслив голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України Ігор Марчук.











Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.