Логістичні можливості Латвії та виробничі потужності України можуть стати передумовою для стрімкого залучення інвестиційного капіталу

Логістичні можливості Латвії та виробничі потужності України можуть стати передумовою для стрімкого залучення інвестиційного капіталу

Україна пропонує широкий спектр привабливих секторів для двостороннього співробітництва: значні земельні ресурси, розвинутий агропромисловий та переробний комплекси, енергетика та енергоефективність, гірничодобувна промисловість, машинобудування, суднобудування, а також інфраструктура та логістика. Також існують  вагомі можливості в сферах будівництва та розвитку інноваційних технологій. 

Про це начальник Управління міжнародних відносин і комунікацій UkraineInvest Назарій Волянський сказав під час зустрічі з представниками латвійського уряду та бізнесу.

Мета візиту делегації в Україну – налагодження прямої двосторонньої співпраці. Сторони обговорили шляхи посилення обсягу латвійських інвестицій та створення бізнесу комфортних умов для роботи, а також просування інвестиційного потенціалу України. 

“UkraineInvest зі свого боку надасть комплексну підтримку, яка включає надійну та актуальну інформацію, консультації щодо ведення бізнесу в Україні, виокремлення оптимальних інвестиційних можливостей, сприяння комунікації інвесторів із урядовими агенціями усіх рівнів, а також допомогу у вирішенні системних проблем, з якими інвестори можуть зіткнутися”, – запевнив Назарій Волянський.

Він подякував латвійській делегації за підтримку України в її боротьбі проти російського агресора та на шляху євроатлантичних процесів.

Латвійська ділова спільнота допомагає українському бізнесу у налагодженні логістики, виході на глобальні ринки та формуванні нових партнерств. На підтримку України  спрямовано понад 1,2% ВВП Латвії. Це одна з небагатьох країн, товарообіг з якою зріс 2022 року (+7,4%).

У заході взяли участь представники 100 українських компаній та 30 латвійських підприємств із таких галузей:

  • телекомунікація; 
  • IT;
  • наукова діяльність;
  • технічна діяльність.

Захід організовано ТПП України у партнерстві з Посольством Латвійської республіки та Латвійською агенцією інвестиційного розвитку в Україні. 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.