Німецькому бізнесу презентували пріоритетні напрямки інвестування в Україну


Відновлення української економіки відкриває нові перспективи для розвитку приватного сектору. Навіть під час повномасштабної війни Україна має безліч привабливих інвестиційних можливостей.

Про це стратегічний радник UkraineInvest Костянтин Лісничий сказав під час виступу на Форумі “Україна – Геркулесове завдання реконструкції”. Він поінформував німецькі компанії про систему інвестиційних стимулів, яку запровадив Уряд України, а також про алгоритм дій інвестора, який має бажання інвестувати в Україну прямо зараз.

Німецькому бізнесу також презентували пріоритетні напрямки інвестування в Україну та успішні кейси двосторонньої співпраці. Зокрема, віце-президент великого німецького виробника кабельної продукції компанії Leoni AG, яка має 46 заводів в світі і вже давно працює у Львівській області в Україні, поділився позитивним досвідом роботи та інвестування німецьких компаній в Україну. 

Увагу аудиторії акцентували на важливості започаткування більшої кількості економічних партнерств між компаніями з Баварії та України, особливо в галузях:
 
– відновлюваних джерел енергії; 
– індустрії виробництва будівельних матеріалів;  
– запчастин для автомобільної промисловості, яка є локомотивом розвитку Баварського регіону. 

Представники PwC, Euler Hermes та DZ Bank AG повідомили про нові механізми страхування військово-політичних ризиків повʼязаних з експортними та інвестиційними операціями компаній з Німеччини в Україні. 

За обсягом ВВП (716,8 млрд євро у 2022 році) Баварія посідає сьоме місце в ЄС, має найнижчий рівень безробіття в Німеччині – 3,1% (2022) та є батьківщиною для приблизно четверті німецьких компаній з біржового індексу DAX, серед яких Adidas, Audi, BMW, Airbus, MAN та Siemens.








Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.