UkraineInvest продовжує роботу по залученню приватних інвестицій в Україну для відбудови та зростання економіки – цього разу з Канади


Під час виступу на REBUILD UKRAINE BUSINESS CONFERENCE 2023  СЕО UkraineInvest закликав канадський бізнес інвестувати в Україну.

Гасло форуму – the future is built today. Мета – продемонструвати інструменти та можливості для канадського бізнесу та інвесторів, які виявили активний інтерес до історичної відбудови України. Понад 50 спікерів з України, Канади та США поділилися своїм досвідом, історіями успіху та своїм баченням відбудови України.

Учасникам представили інвестиційні проєкти, спрямовані на відновлення та модернізацію України у сферах сільського господарства, будівництва/інфраструктури, енергетики та охорони здоров’я, а також інструменти, які пропонують IFC, ЄБРР та EDC для підтримки канадських компаній, зацікавлених в інвестуванні в Україну.

“В Україну можна і потрібно інвестувати. Нашим головним пріоритетом зараз є сприяння залученню інвестицій та підтримка інвестиційних проєктів у найпривабливіших секторах економіки України. UkraineInvest надає інвесторам, зацікавленим у веденні бізнесу, всебічну підтримку, включаючи актуальну аналітику, необхідну для прийняття рішень щодо інвестування та подальшої роботи в нашій країні. UkraineInvest знаходиться на передовій цієї діяльності від імені українського уряду: ми говоримо з інвесторами про можливості, пов’язані з відбудовою та економічною трансформацією країни. Це допомагає міжнародному бізнесу приймати рішення про інвестування в Україну.  Ми хочемо, щоб компанії усвідомили, що Україна – це вигідний бізнес-кейс, і для вивчення можливостей зверталися до UkraineInvest. Ми запрошуємо канадських інвесторів до співпраці – Україна виконала своє домашнє завдання і має що запропонувати тим, хто готовий інвестувати у відбудову”, – сказав Сергій Цівкач.

Він підкреслив, що для залучення прямих іноземних інвестицій в Україні розроблено та впроваджено спеціальні режими та стимули. В Україні діє Закон України “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні”. Закон спрямований на вдосконалення системи інвестиційних стимулів та розширення доступу до них шляхом зниження порогу суми інвестицій (12 млн євро замість 20 млн євро) та кількості робочих місць (від 10 до 50 робочих місць замість 80), надання можливості розпочати реалізацію проектів до підписання спеціального інвестиційного договору з державою, запровадження нових форм підтримки та багатьох інших важливих змін. Окрім комплексних режимів стимулювання інвестицій, Україна також пропонує інвесторам широкий спектр стимулів, спрямованих на вкладення коштів у пріоритетні галузі економіки, серед яких спеціальний податковий режим для ІТ-індустрії, тимчасові податкові та митні пільги для інвестицій у виробництво електромобілів та літаків, фінансова підтримка переробки агропродукції тощо. 

Захід організовано Canada-Ukraine Chamber of Commerce у партнерстві з UkraineInvest, Діловою радою Канади, Посольством України в Канаді, Посольством Канади в Україні, Міністерство цифрової трансформації України, CEO Club Ukraine, Українським фондом стартапів.


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.