Економічна трансформація України можлива лише за умови залучення приватних інвесторів


Про це СЕО UkraineInvest сказав під час виступу на веб-конференції “Співпраця між Італією та Україною: B2B Networking”.

“UkraineInvest працює над тим, щоб діяльність інвесторів в Україні була комфортною. UkraineInvest, як уповноважена Урядом України Установа, надає інвесторам комплексну підтримку, тож запрошую італійські компанії до співпраці. Україна цінує італійську підтримку у відбудові. Ми чекаємо на ваші проєкти, щоб разом зробити Україну та Європу успішними і прибутковими”, – сказав Сергій Цівкач.

Він також підкреслив, що український уряд працює над розвитком системи інвестиційних стимулів. Відтак, наразі інвесторам доступні, зокрема, такі можливості:

– отримання до 30% від капітальних інвестицій, які будуть внесені в проєкти в Україні компаніями, що проінвестують понад 12 млн євро

– компенсація витрат за підключення до інженерних мереж тим компаніям, які будуть інвестувати в грінфілди, тобто будувати/модернізувати підприємства (доступно з 2024 року)

– угода з Урядом України, в якій строком на 15 років фіксуються умови ведення бізнесу та є можливість забезпечити компенсацію у разі, якщо збитки інвестора будуть пов’язані з діями держави на центральному чи на місцевому рівні

– система індустріальних парків – понад 2,5 тисячі га промислових земель, готових до прийняття промислових інвестиційних проєктів в Україні, звільнення від податку на прибуток до 10 років, а також компенсація за підведення до інженерних мереж і відсутність необхідності сплачувати мито за ввезення обладнання в Україну

Захід організовано у партнерстві EBA та Конфедерації італійської промисловості Confindustria. Учасники обговорили можливості співпраці між Україною та Італією, існуючі проєкти,  інструменти фінансування та перспективні сфери співробітництва. 

Україна та Італія мають великий потенціал для спільних ініціатив у сферах торгівлі, інновацій та фінансів. Італія є великим гравцем на світовому ринку, і співпраця з українськими партнерами може відкривати нові можливості для імпорту та експорту товарів і послуг. Двосторонні відносини можуть зміцнювати економіку обох країн і сприяти сталому розвитку. Під час війни співпраця та партнерство можуть бути ключем до успіху та стійкості бізнесу.


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.