Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від команди UkraineInvest


Україна отримає від Світового банку кредит у 1,5 млрд доларів США. Це стало можливим завдяки гарантіям уряду Японії в рамках фонду ADVANCE Ukraine. Відповідне рішення ухвалене радою директорів Світового банку. Кошти спрямують на підтримку реформ в Україні, які мають пом’якшити економічні наслідки повномасштабного вторгнення росії.
https://shorturl.at/cqsEP

Агентство США з міжнародного розвитку USAID працюватиме з Конгресом щодо виділення 230 млн доларів США на підтримку українських підприємств. Це передбачає надання позик під невеликі відсотки, гранти для бізнесу тощо.
https://shorturl.at/djknu

Найбільший лоукостер Європи Ryanair інвестує 3 млрд доларів США у відновлення українського ринку авіаперевезень. Про це йшлося під час візиту до Києва керівників Ryanair. Компанія розмістить до 30 нових літаків Boeing MAX у трьох основних аеропортах України – у Києві, Львові та Одесі. Ryanair планує відкрити 75 маршрутів з Європи до України протягом восьми тижнів після того, як повітряний простір буде оголошено безпечним. Ryanair це перша міжнародна авіакомпанія, керівники якої прибули до України з початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.
https://shorturl.at/auyFN

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) та Міністерство інфраструктури України реалізують дві фази Програми з екстреного відновлення України на загальну суму понад 575 млн доларів США. Програма охоплює такі сфери, як гуманітарне розмінування, підтримка транспортної галузі, відновлення критичної інфраструктури, управління відходами руйнувань, медичні та освітні послуги, підтримка аграрного сектору тощо. У рамках цієї співпраці Японія уже передала першу партію техніки для відновлення Ірпеня, що на Київщині.
https://shorturl.at/knoB1

Республіка Корея цього року має намір надати на підтримку України 150 млн доларів США. Минулого року уряд Кореї виділив 100 млн доларів США на підтримку України.
https://shorturl.at/doHRY

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.