Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач презентував особливості державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями


Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач презентував особливості державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач презентував особливості державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями (закон про «інвест-нянь») під час заходу, організованому Федерацією роботодавців України (ФРУ).


Розповів, з якими проектами іноземні та українські інвестори можуть звертатися за державною підтримкою та на які форми інвестиційних стимулів може розраховувати бізнес-спільнота в Україні.


За словами Сергія Цівкача, Україна вступила в конкурентну боротьбу, прийнявши закон про «інвест-нянь». Він передбачає преференції у вигляді скасування податків (податку на прибуток, ПДВ, податку на землю), ввізного мита, плати за оренду землі, розбудову суміжної інфраструктури тощо.


Така державна підтримка надається в обсязі до 30% від суми інвестицій. До того ж інвестор підписує з державою довгостроковий інвестиційний договір, який фіксує умови співпраці та прогнозованість правового регулювання ведення бізнесу.


Під час виступу також була презентована програма UkraineInvest “MAKE in UA”, метою якої є залучення інвестицій у виробництво.
UkraineInvest та ФРУ домовилися підтримувати постійну комунікацію, яка дозволить членам Федерації звертатися зі своїми питаннями та пропозиціями до «інвест-нянь».

Слідкуйте за новинами на сторінках у Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .