Щоб досягти швидкого та сталого відновлення після війни, важливо стратегічно використовувати обмежені державні ресурси для залучення приватних інвестицій

Щоб досягти швидкого та сталого відновлення після війни, важливо стратегічно використовувати обмежені державні ресурси для залучення приватних інвестицій

Про це Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов сказав у Афінах під час Конференції з питань відновлення України, що була організована Міністерством закордонних справ Грецької Республіки.

“Зусилля мають бути зосереджені не лише на відбудові існуючих ланцюгів доданої вартості, а й на розвитку нових галузей промисловості та інфраструктури, які відповідають інтересам поглиблення інтеграції України в європейський і трансатлантичний ринки. План України слугуватиме ключовим стратегічним документом і дорожньою картою для мобілізації значного фінансування від донорів та міжнародних фінансових установ”, – сказав Олег Немчінов.

Серед ключових секторів, які будуть пріоритетними для інвестування у 2024-2027 роках та мають найбільший потенціал для зростання України він назвав:

  • енергетичний сектор; 
  • транспорт і логістика для експорту; 
  • агропродовольчий сектор; 
  • критичні матеріали; 
  • IT та діджиталізація; 
  • зелений перехід і охорона довкілля; 
  • переробна промисловість включно з «зеленою» металургією».

Основна мета заходу – обговорити стратегії та проєкти, спрямовані на забезпечення сталого розвитку та підтримку української економіки, зокрема у сфері будівництва, транспорту/логістики, енергетики, ІТ, стартапів та охорони здоров’я.

До обговорення були залучені високопосадовці Європейської Комісії та Уряду України, експерти важливих багатосторонніх банків розвитку, а також представники профільних грецьких та українських бізнес-організацій.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.