Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Фонд розвитку інновацій інвестував 8,7 млн доларів США у 380 стартапів за 4 роки.
За 4 роки через Фонд розвитку інновацій (Український фонд стартапів) понад 380 стартапів отримали 8,7 млн доларів США на розвиток і масштабування. Фонд уперше обрав 15 українських стартапів, які зробили вагомий внесок у розвиток стартап-екосистеми, продовжують розвиватися та створювати інноваційні розробки. Стартапом року став S.lab, який виготовляє екологічне пакування з рослинних компонентів як заміну пінопласту. 
https://shorturl.at/dtBEG 

Мінцифри надає 4,4 млн грн чотирьом стартапам на розвиток проєктів open data.
Мінцифри в рамках конкурсу Open Datathon reUkraine надає 4,4 млн грн на розвиток проєктів із відкритих даних, спрямованих на підтримку відновлення та протидію корупції. Кращі рішення отримали фінансування в розмірі 1,1 млн грн для впровадження та подальшого розвитку своїх ідей.
https://shorturl.at/cJLST 

Український освітній стартап Preply залучить 10 млн доларів США від ЄБРР, МФК і Horizon Capital.
Ця інвестиція – частина ініціативи з фінансування обсягом 70 млн доларів США, яку реалізує Horizon Capital.Інвестори наголосили, що нові фінансові ресурси дозволять Preply розширити свої дослідницькі та розробницькі ініціативи, впровадити штучний інтелект для збагачення навчального процесу, представити нові продуктові лінійки. https://shorturl.at/vzCN9 

В Україні розгорнуть європейську службу AFCOS для контролю коштів міжнародних донорів.
Модель працюватиме в рамках бюджету ЄС, а саме Багаторічної програми фінансування на 2021–2027 роки. 
https://shorturl.at/dknH1 

Український Respeecher, який відтворює голоси за допомогою ШІ, отримав 1 млн доларів США інвестицій.
Інвестиції, отримані від підприємця Гері Вайнерчука, фондів ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas і ICU, будуть використані для масштабування та розвитку етичного аспекту діяльності компанії. Respeecher також планує розширювати команду та розвивати технологічну унікальність, маркетплейс голосів і комунікаційні продукти, зокрема допомогу пацієнтам із порушеннями мовленнєвого апарату.
https://shorturl.at/uDQ25 








Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.