У Афінах відбулась Міжнародна конференція з питань відновлення України із залученням грецького бізнесу

У Афінах відбулась Міжнародна конференція з питань відновлення України із залученням грецького бізнесу

Грецькі інвестиції в Україну станом на початок 2023 року склали 20.018 млн доларів США. Це доводить, що всі наші спільні зусилля – уряду, українського та грецького бізнесу – приносять свої плоди.

Інвестиції є найкращим підтвердженням позитивного іміджу України. 

Про це в.о. виконавчого директора UkraineInvest сказав під час Міжнародної конференції з питань відновлення України із залученням грецького бізнесу.

Олександр Мельниченко закликав грецькі компанії шукати партнерів в Україні. Він підкреслив, що для зміцнення інвестиційної безпеки і зниження ризиків в умовах військового конфлікту, Україна розвиває партнерство в сфері інвестиційного страхування з провідними міжнародними агентствами, такими як MIGA та USDFC, зокрема в аспектах страхування від військових дій та непередбачуваних подій, а низка країн створила спеціальні фонди, які страхують інвестиції своїх резидентів. 

“Державний офіс залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest допомагає у супроводженні іноземних інвесторів при розробці та реалізації  інвестиційних проєктів в Україні. Ми дбаємо, щоб відбудова України ґрунтувалася, зокрема, на залученні приватних інвестицій. Компанії активно звертаються до нас з інвестиційними планами. Відбувається поступове відновлення інвестиційного потенціалу та зацікавленості в Україні, розробка нових проєктів. Незважаючи на те, що в країні йде війна, Україна рішуче просувається шляхом інтеграції до Європейського Союзу”, – сказав в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко.

На конференції у Афінах перебуває потужна урядова делегація, на чолі з Міністром Кабінету Міністрів України Олегом Немчіновим. На порядку денному – питання підготовки плану відбудови України, презентація механізму для ділових кіл, що будуть залучені до проєктів відбудови, можливості співробітництва в окремих галузях, зокрема презентація таких секторів як будівництво, транспорт, логістика, енергетика, технології, IT, консалтинг, охорона здоров’я.

Захід заклав фундамент для низки плідних партнерств.

UkraineInvest дякує грецькій стороні за підтримку інвестиційних прагнень України.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.