Виконавчий директор UkraineInvest взяв участь в конференції «Стратегічне партнерство між Європейським Союзом і Україною у сфері критичної сировини та батарей»

Виконавчий директор UkraineInvest взяв участь в конференції «Стратегічне партнерство між ЄС і Україною у сфері критичної сировини та батарей»

З точки зору створення доданої вартості, впровадження інновацій та створення нових робочих місць, залучення інвестицій у галузь промислового виробництва акумуляторів в Україні має значний економічний потенціал та обґрунтованість.

Про це заявив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час виступу на Конференції високого рівня «Стратегічне партнерство між Європейським Союзом і Україною у сфері критичної сировини та батарей», що проводиться Урядом України і є важливою віхою у спільних зусиллях ЄС та України, спрямованих на розвиток поглибленої співпраці у сферах зміни клімату та захисту довкілля.


Учасниками панельної дискусії «Фінансові та інвестиційні можливості в рамках стратегічного партнерства» також були Заступниця Генерального директора Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС і Голова Групи підтримки України у Єврокомісії Катаріна Матернова, Регіональний директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Аруп Банерджі, Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон та Директор з природних ресурсів ЄБРР Ерік Расмуссен.

Основні тези із виступу Сергія Цівкача:
– Одним із ключових секторів використання акумуляторів, який найбільш динамічно розвивається сьогодні, є автомобільний (електромобільний) сектор.
– В якості ринку використання в Україні акумуляторів, окрім застосування їх в електромобілях, гострою потребою постає їх використання як джерел накопичення електроенергії. За підрахунками НЕК «Укренерго», з метою забезпечення балансування роботи енергосистеми до 2030 року необхідно буде встановити 2 ГВт систем акумулювання електроенергії.
– Потреба регіоналізації та підвищення стійкості ланцюгів постачання стали пріоритетнішими за вартісно-орієнтований підхід у питанні вибору локації для розміщення виробничих потужностей.
– Оскільки Україна знаходиться на межі між Азією та Євросоюзом, то має всі переваги стати ідеальним виробничим майданчиком для локалізації виробництва як акумуляторів, так і комплектації кінцевих продуктів їхнього застосування.